cultuurcentrum Hasselt

partners & samenwerking

netwerk

CCHA wil invulling geven aan een maatschappelijke taak die breder is dan het tonen en/of ondersteunen van kunst. Immers, kunst en cultuur zijn niet ‘van’ deze wereld, ze staan 'in' deze wereld! CCHA zet daarom diverse initiatieven op of werkt samen met verschillende partners. Participatie, verdieping, publiekswerking en inclusie staan hierbij voorop! 

Abdijsite Herkenrode
De abdijsite Herkenrode was vroeger al onze locatie voor een weekeinde klassieke muziek. Nu slaan we de handen weer in elkaar voor een bijzondere concertreeks in Heilig Graf Herkenrode: CONCRETE musique CONCRETE.
abdijsiteherkenrode.be

Architectuurwijzer
Architectuurwijzer is een organisatie die wil bijdragen aan kwalitatieve architectuur in Vlaanderen. In de eigen exporuimte in CCHA en organiseren ze meerdere rondleidingen en boeiende symposia.
architectuurwijzer.be

Avansa Limburg
CCHA heeft een structurele samenwerking met Avansa Limburg (afdeling Hasselt). Zo kunnen ze bij ons terecht voor de organisatie van Club cultuur en organiseren we samen een breed toegankelijk infomoment om onze werking en ons programma aan leden van Avansa voor te stellen.
avansa-limburg.be

Bibliotheek Hasselt Limburg
Na verschillende seizoenen Tussen 2 Lijnen werken we ook in 24/25 samen met de Bibliotheek Hasselt Limburg. De keuzeobjecten van de gasten uit onze nieuwe reeks een-op-een gesprekken De ccha.t-sessies over cultuur en literatuur met Eva Vanduren vind je de hele maand in de bibliotheek.
hasselt.be/nl/bibliotheek

Circuswerkplaats Dommelhof
Circuswerkplaats Dommelhof is een authoriteit in het boeiende veld van het hedendaagse circus. Ook dit jaar werken we samen een programmering uit, waarin CCHA zowel oog heeft voor de voorstellingen uit de circuswerkplaats als voor (inter)nationale producties voor de grote zaal.
dommelhof.be/circuswerkplaats

C-TAKT+
CCHA werkt mee aan het presentatieprogramma C-TAKT+. Daarmee presenteren we creaties die tot stand kwamen binnen het platform C-TAKT, een platform voor transdisciplinaire kunsten waar kunstenaars zich in alle rust kunnen ontwikkelen.
c-takt.be

Cultuurconnect
Sinds seizoen 23/24 werken we samen met Cultuurconnect om het livestreamen van voorstellingen naar woonzorgcentra, ziekenhuizen of zorgvoorzieningen mogelijk te maken. Op deze manier willen we ook mensen voor wie het niet langer mogelijk is om naar een voorstelling te komen, de kans geven om aan cultuurbeleving te doen.
cultuurconnect.be

Get the Buzz
Grensoverschrijdend samenwerken, we vinden het super belangrijk. En zeker met onze Euregionale collega’s in Maastricht en Luik. Dit seizoen weer meerdere theater- en dansbussen, maar ook plannen voor nieuwe activiteiten. Daarnaast ook twee operabussen naar Opera Ballet Antwerpen.
theateraanhetvrijthof.nl, theatredeliege.be & operaballet.be

HETGEVOLG & Dienst Samenleven Stad Hasselt
Eén van de 50 FESTIFIFTY-projecten was Stemmen van de ziel. Dit theaterproject gaf aan mensen die buiten het normale circuit vallen, aan mensen voor wie het leven vol zware uitdagingen steekt, opnieuw de kracht om henzelf te ontdekken. We zetten deze geslaagde samenwerking verder met een nieuw project in het najaar.
hetgevolg.be

Het Huis Hasselt & De Eenzamen
Beide kunstenorganisaties hebben kantoor in CCHA en we werken samen aan een aantal (boven)(lokale) projecten waarover later dit seizoen meer nieuws.
hethuishasselt.be & deeenzamen.be

knst.
De samenwerking met onze buren van de academie en het conservatorium wordt ook dit seizoen intens verder gezet. Dat gaat van het gebruik van ruimtes en de mogelijkheid tot exposeren over Piano day, in en met leerlingen/docenten van knst. tot het Krokusfestival dat een plaats vindt in knst.
hasselt.be/nl/knst

Theater op de Markt
Theater op de Markt tovert van 7 tot en met 11 augustus de Hasseltse straten en pleinen om tot één groot podium voor straat-, circus- en locatietheater. Vijf dagen lang wordt Hasselt ingenomen door meer dan veertig circus-en theatergezelschappen tijdens de 20ste zomereditie van Theater op de Markt. De fijne samenwerking tijdens FESTIFIFTY (2022) zetten we graag verder. Backstage’ maakt Theater op de Markt gebruik van onze infrastructuur voor tijdelijke kantoren, administratie en informatie over de programmering en kaartjes voor voorstellingen. Daarnaast staan er voorstellingen gepland in onze theaterzaal, de parketzaal en de binnentuin. 
theateropdemarkt.be

Tijdbonnen
De cultuurcentra van Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Lommel, Maasmechelen en Tongeren werken samen om toekomstige leerkrachten (studenten kleuter- en lager onderwijs PXL Hasselt) vertrouwd te maken met het culturele aanbod in onze provincie. Zij kunnen Tijdbonnen aankopen om aan een zeer voordelig tarief familie- en avondvoorstellingen te bezoeken.
pxl.be

UCCL Campus Welzijn Hasselt
Sinds 2022 is CCHA partner binnen het Katvis-project. Dit project kadert binnen een onderzoek aan UCLL Campus Welzijn waarbij men op zoek gaat naar het antwoord op de vraag: “Wat is het aandeel van kunst en cultuur in het hoger onderwijs?" Als partner gaan we op zoek naar manieren om bruggen te bouwen tussen onderwijs en cultuur én naar manieren om met elkaar in verbinding te gaan.
ucll.be

Villa Verbeelding
Villa Verbeelding (huis met een hart voor illustraties en prentenboeken) komt voor de tweede keer met het illustratorenfestival De verbeelders naar CCHA. Een hele dag genieten van originele workshops, lezingen door internationaal gerenommeerde illustratoren en live illustratie. Maar de zomer 2024 biedt meer, namelijk een tentoonstelling door jonge illustratoren en een expo met werk van Gerda Dendooven.
villaverbeelding.be

Virga Jessefeesten
De zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten vinden dit jaar al voor de 47ste keer plaats, deze keer van 11 tot 25 augustus 2024. CCHA participeert aan het culturele programma met een klassiek concert en een exclusieve tentoonstelling over (historische) trouwfoto’s. Daarnaast faciliteren we het feestconcert van Lisa Del Bo, Bart Herman en Gene Thomas.
virgajessefeesten.be

subsidiënten, structurele sponsors & partners

Het seizoen 24/25 wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van de stad Hasselt en de Vlaamse Gemeenschap.

Ook kan CCHA rekenen op de structurele ondersteuning van Cristal Alken en Belfius.

ACT&ART, de ondernemersclub van CCHA, ondersteunt voorstellingen en projecten binnen de CCHA-werking.