cultuurcentrum Hasselt

O ghy ghebenedijde

Hanna Al-Bender, sopraan & Justin Glaie, luit & theorbe
zo 25 aug 2024 - 11:00
zo 25 aug 2024
11:00
  • zo 25 aug 2024
    11:00
    Clarenhofkapel
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Plucked, unplugged is een reeks zondagochtendconcerten in de Clarenhofkapel die tijdens seizoen 24-25 de tokkelinstrumenten in de schijnwerper plaatsen. De opener is tegelijkertijd het postludium van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten.

Het eerste ‘plucked’ instrument dat de revue passeert, is meteen een exclusiviteit. De Franse en in Brussel gevestigde luitist en luthier Justin Glaie reconstrueerde op basis van historische schilderijen een Vlaamse theorbe, een type grote luit. Ragfijn begeleidt hij Hanna Al-Bender op dit proefstuk uit eigen atelier. Al-Bender zong in het Kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en studeerde aan het Lemmensinstituut en het IMEP (Namen). Ze werkt mee aan voorstellingen van o.m. Muziektheater Transparant en is te horen op albums met het ensemble Scherzi Musicali.

Als duo rijgen ze een rozenkransje van barokke pareltjes aan elkaar waarin de mystieke bewondering voor de archetypische moederfiguur Maria centraal staat. Composities zijn van de hand van o.m. Claudio Monteverdi, Philippe Jennyn, Constantijn Huyghens en Heinrich Schütz.

Na afloop van deze eerste zondagsmatinee in de ‘Sixtijnse Kapel aan de Demer’ bieden we een glas aan om de Virga Jessefeesten af te sluiten en het concertseizoen in te luiden.

Meer concerten in de reeks Plucked, unplugged op 20 okt 2024 en 06 apr en 25 mei 2025.  

onderdeel van

credits

sopraan Hanna Al-Bender / theorbe & luit Justin Glaie / in samenwerking met het Virga Jessecomité / © Malou Van Den Heuvel 
instagram.com/justinglaie