cultuurcentrum Hasselt

ECHT

CCHA & Musée de la Photographie Charleroi
do 8 aug 2024 - zo 8 sep 2024
do 8 aug 2024
-
zo 8 sep 2024

(H)echt is het thema van de Virga Jessefeesten 2024. Verbondenheid, authenticiteit, eerlijkheid. Waar anders dan in de meest intieme menselijke relatie, vindt (h)echt zijn/haar belangrijkste vorm? Vandaar: ECHT, een tentoonstelling met en over trouwfoto’s.

In het archief van het Musée de Photographie in Charleroi hebben ze een fantastische collectie ‘photos de mariage’ en één van hun archiefcoördinatoren, Adeline Rossion, publiceerde eerder al over de historische en sociologische betekenis van trouwfoto’s.

ECHT is het resultaat van een (h)echte samenwerking tussen het museum en CCHA én tussen de beide curatoren, Adeline Rossion en Gerhard Verfaillie.

In de expo zijn niet alleen historische foto’s te zien (vanaf einde 19de eeuw), maar ook bijzondere tijdsmomenten (trouwfoto’s tijdens WO2), speciale locaties en originele opnames. Ze vertellen veel, niet alleen over de geliefden en hun familie, maar ook over de tijd en de maatschappij waarin ze genomen werden. Bovendien werd het archiefmateriaal aangevuld met lokale foto’s die ons bezorgd werden na de oproep in het voorjaar.

do 08 aug 2024 t/m zo 08 sep 2024
gratis van di t/m zo van 13 tot 17 u

credits

curatoren Adeline Rossion & Gerhard Verfaillie / met dank aan iedereen die trouwfoto’s ter beschikking stelde / in het kader van de Virga Jessefeesten 2024 / © Philippe Dollo, A. Baugniet & Armand Graaff
museephoto.be