cultuurcentrum Hasselt

De verbeelders 2024

Villa Verbeelding
za 24 aug 2024 - 10:00
za 24 aug 2024
10:00
  • za 24 aug 2024
    10:00
    CCHA

Fan van illustratie? Noteer dan alvast zaterdag 24 augustus 2024 in je agenda. De tweede editie van het illustratiefestival strijkt neer in CCHA. Villa Verbeelding organiseert een dag boordevol workshops, lezingen, live illustratie, expo’s en een illustratoren- en boekenmarkt.

Een festivaldag rond illustratie ziet er zo uit: in de voormiddag kies je een workshop met je favoriete illustrator, in de namiddag ontdek je in verschillende lezingen het inspiratie-, creatieen zakelijke proces van (prenten)boekenmakers.

Een greep uit de namen: Gerda Dendooven, Brecht Evens, Carll Cneut, Paddy Donnellly, Isabelle Vandebeele… Verder komt Ricardo Burgzorg vertellen over zijn collectie prentenboeken waarin hij toont hoe zwarte mensen de laatste 100 jaar worden afgebeeld.

Tussendoor kan je op de illustratoren- en boekenmarkt speuren naar originele prints, kaartjes en posters van aanstormend illustratietalent. De leukste boeken vind je bij de boekenstanden van Grim, The Bries Space en Tiptoe Print. Laat je lievelingsboek en passant signeren door de aanwezige illustratoren. Kortom: een niet-te-missen dag voor iedereen met een hart voor illustratie!

TIP
Villa Verbeelding is open op de festivaldag van 10 tot 13 u. Op vertoon van je festivalticket mag je gratis binnen.

credits

organisatie Villa Verbeelding / in samenwerking met CCHA & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Gerda Dendooven
villaverbeelding.be