cultuurcentrum Hasselt

Stemmen van de ziel II

Het Gevolg
za 14 dec 2024 & zo 15 dec 2024
za 14 dec 2024
&
zo 15 dec 2024

Na een eerdere mooie samenwerking binnen het project Stemmen van de ziel in het kader van Festififty in 2022 slaan CCHA, de dienst Samenleving van de stad Hasselt en HETGEVOLG de handen opnieuw in elkaar om de meest kwetsbaren in onze maatschappij een stem te geven, door middel van een theatervoorstelling die ze zelf in elkaar steken, samen met theatermaker en HETGEVOLG-regisseur Stefan Perceval.

Perceval luistert naar de verhalen van bewoners van verschillende Hasseltse wijken en laat hen de kracht ervaren van wie ze zijn en wat ze met hun stem kunnen doen. Hun verhalen brengen een publiek in vervoering, wat de spelers op hun beurt waardering geeft voor datgene waarvan ze dachten dat het niet gezegd mocht worden.

Theatergezelschap HETGEVOLG zet zich in voor mensen die door omstandigheden in kwetsbare posities bevinden. Door naar hun verhalen te luisteren en hen een podium te bieden, wil HETGEVOLG hen sterker in hun schoenen doen staan. Ze werken vanuit co-auteurschap waarbij de verhalen van de deelnemers als inspiratie gebruikt worden om een verhaal te brengen. Het resultaat wordt ongetwijfeld een hartverwarmende en pakkende voorstelling!

credits

productie dienst Samenleving stad Hasselt, CCHA & HETGEVOLG / regie Stefan Perceval / spel n.t.b. / © Marit Stocker 
hetgevolg.be