toegankelijkheid

andersvaliden

De concertzaal en de theaterzalen, deuren en liften zijn aangepast voor andersvaliden. Het zaalpersoneel begeleidt andersvaliden graag naar hun plaats. Zowel bij de hoofd- als achteringang zijn er enkele parkeerplaatsen voor andersvaliden voorzien. In de concert- en theaterzaal zijn extra plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. Begeleiders krijgen op vertoon van hun begeleiderpas een gratis ticket. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

verstaanbaarheid voor slechthorenden

De concertzaal en de theaterzalen zijn uitgerust met een ringleiding voor slechthorenden. Personen met een hoorapparaat met een T-stand kunnen hiervan gebruik maken. Aan het onthaal zijn, mits afgifte van je identiteitskaart, ook enkele ontvangsttoestellen beschikbaar voor mensen zonder hoorapparaat of met een hoorapparaat zonder T-stand.

jonge bezoekers

Speciaal voor de allerkleinsten heeft CCHA een aantal stoelverhogers zodat ze alles goed kunnen meemaken tijdens de voorstelling. Af te halen aan het onthaal mits afgifte van je identiteitskaart. Niet elke voorstelling is geschikt voor (jonge) kinderen. Kinderen beneden de aangeduide leeftijdsgrens worden niet toegelaten tot de voorstelling.

geluidsnormen

Conform de regelgeving met betrekking tot elektronisch versterkte (muziek)activiteiten beschikt CCHA in de concert- en theaterzaal en de kleine theaterzaal over een klasse 2 meettoestel dat permanent de geluidsdruk in de ruimte meet en registreert.

CCHA stelt ook oordopjes ter beschikking van het publiek.