cultuurcentrum Hasselt

toegankelijkheid

TOEGANKELIJKHEID

parking
Aan de achteringang zijn er parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. 

lift
Vanaf september 2023 beschikt CCHA over een nieuwe personenlift waardoor de eerste verdieping (kleine theaterzaal, exporuimte, vergaderlokaal 4 en de parketzalen) eenvoudig te bereiken zal zijn.

theaterzalen
De concertzaal en de theaterzalen, deuren en liften zijn aangepast voor mensen met een handicap. Het zaalpersoneel begeleidt je graag naar je plaats. In de concert- en theaterzaal zijn extra plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. In de kleine theaterzaal is een nieuw platform ingericht voor rolstoelgebruikers. Begeleiders krijgen op vertoon van hun begeleiderpas een gratis ticket. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

verstaanbaarheid voor slechthorenden
De concertzaal en de theaterzalen zijn uitgerust met een ringleiding voor slechthorenden. Personen met een hoorapparaat met een T-stand kunnen hiervan gebruik maken. Aan het onthaal zijn, mits afgifte van je identiteitskaart, ook enkele ontvangsttoestellen beschikbaar voor mensen zonder hoorapparaat of met een hoorapparaat zonder T-stand.

blindengeleidehonden
Wij verwelkomen mensen met beperkt of slecht zicht én hun blindengeleidehond. Wel graag vooraf onze kaartverkoop contacteren voor enkele praktische afspraken.

jonge bezoekers
Speciaal voor de allerkleinsten heeft CCHA een aantal stoelverhogers zodat ze alles goed kunnen meemaken tijdens de voorstelling. Af te halen aan het onthaal mits afgifte van je identiteitskaart. Niet elke voorstelling is geschikt voor (jonge) kinderen. Kinderen beneden de aangeduide leeftijdsgrens worden niet toegelaten tot de voorstelling.

geluidsnormen
Conform de regelgeving met betrekking tot elektronisch versterkte (muziek)activiteiten beschikt CCHA in de concert- en theaterzaal en de kleine theaterzaal over een klasse 2 meettoestel dat permanent de geluidsdruk in de ruimte meet en registreert. CCHA stelt ook oordopjes ter beschikking van het publiek.

luchtverversing
Alle zalen van CCHA beschikken over een volledig gemonitorde en up-to-date luchtverversing zodat we alle door de overheid voorgeschreven normen respecteren.