cultuurcentrum Hasselt


ACT&ART is een dynamische organisatie van ondernemers die geloven in de uitdagende wisselwerking tussen cultuur en economie. Een economisch positieve situatie heeft immers zijn werking in kunst en cultuur, maar de bloei van kunst en cultuur in een regio stimuleert er ook de economie. Door zijn programmering en zijn netwerkmogelijkheden zet ACT&ART in op ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, essentieel voor duurzaamheid en innovatie van onze bedrijven.

In 1988 - lang voordat er sprake was van ‘corporate social responsability’ of maatschappelijk verantwoord ondernemen - richten enkele bedrijven en cultuurcentrum Hasselt de Stichting Bijzondere Culturele Activiteiten CCH op. De ‘stichting’, nu dus ACT&ART, slaagde er gedurende al die jaren in meer dan 40.000 mensen te bereiken met vaak heel bijzondere voorstellingen. Of wat dacht je van dit rijtje: Nina Simone, Academy of St. Martin-in-the-Fields, Toots Thielemans, Rosas, Dave Brubeck, Art Garfunkel, Randy Newman, Trixie Whitley, Dani Klein, Adrien M/Claire B, Jef Neve, Melanie De Biasio...

Dat ook in onze regio ondernemen in cultuur echt geen loze slogan is, maar een dagelijkse realiteit bewijst het feit dat ACT&ART kan rekenen op de belangstelling een 20-tal leden.

Jaarlijks organiseert ACT&ART drie culturele evenementen van een bijzondere artistieke kwaliteit. Dat zijn vaak voorstellingen die exclusief voor de provincie of zelfs voor Vlaanderen te zien zijn. De organisatie van die evenementen geeft de betrokken bedrijven bovendien de gelegenheid aansluitend te netwerken in een exclusieve maar ongedwongen sfeer.

Daarnaast is er ACT&ART+ waar de leden uitgenodigd worden op exclusieve momenten in CCHA, zoals de opening van het seizoen en/of festivals en waar ze een meet-and-greet met de artiesten bij kunnen wonen.

Ook ondersteunt ACT&ART culturele projecten die het mogelijk maken bijzondere programma’s te realiseren. Zo waren er de tentoonstelling wandtapijten Portalagre Europalia Portugal, de aankoop van de beeldengroep De cyclisten van Robert Vandereycken en de grote fototentoonstelling Mono No Aware + Yakuza van Anton Kusters.

Interesse in een lidmaatschap of graag meer info?

Neem dan contact op met Inge Houben, 011 77 15 19 of inge.houben@ccha.be.