cultuurcentrum Hasselt


ACT&ART is de ondernemersclub van CCHA en bouwt bruggen tussen ondernemen en cultuur. Dankzij de bijdrage van de leden kan CCHA jaarlijks drie extra voorstellingen aanbieden van bijzondere artistieke kwaliteit.

ACT&ART ondersteunt ook jaarlijks het internationale Krokusfestival, dé ontmoetingsplek voor kunsten voor kinderen en hun (groot)ouders in Vlaanderen.

Daarnaast kunnen (kleinere) projecten van talentvolle (Limburgse) kunstenaars op de steun van ACT&ART rekenen voor de uitbouw van hun talent en ideeën. Zie bv. de grote fototentoonstelling Mono No Aware + Yakuza van Anton Kusters.

Op die manier draagt ACT&ART bij aan een levendig cultuurlandschap in Vlaanderen.

In ruil genieten onze leden van exclusieve voordelen zoals toegangskaarten met voorbehouden plaatsen, uitnodigingen voor businessrelaties en netwerkmomenten na de voorstellingen. Jaarlijks nodigt ACT&ART zijn leden ook uit op bijzondere CCHA-evenementen en op een fijne ledenuitstap.

Als ondernemersclub is ACT&ART net aan zijn proefstuk toe, integendeel: op 4 juni 2024 presenteerden we onze 100ste voorstelling in CCHA! Op die lange lijst staan overigens veel grote namen die exclusief in de provincie en zelfs in Vlaanderen gespeeld hebben: Nina Simone, Academy of St-Martin in the Fields, Georges Moustaki, Toots Thielemans, Ballet van Vlaanderen, Rosas, Dave Brubeck, Art Garfunkel, Randy Newman, Trixie Whitley, Nigel Kennedy, Adamo...

Dat ook in onze regio ondernemen in cultuur echt geen loze slogan is, maar een dagelijkse realiteit bewijst het feit dat ACT&ART kan rekenen op de belangstelling een 20-tal leden.

Interesse in een lidmaatschap of graag meer info?

Ontdek hier de mogelijkheden en/of neem contact op met Inge Houben, 011 77 15 19 of inge.houben@ccha.be


ACT&ART: 100
Als ondernemersclub is ACT&ART niet aan zijn proefstuk toe, integendeel: op 4 juni 2024 presenteerden we onze 100ste voorstelling in CCHA: Jan Martens / GRIP & Dance On Ensemble.

Hier een videoverslag van deze feestelijke avond!

Meteen ook de perfecte aanleiding voor een inspirerende debatavond op woensdag 19 juni:

ONDERNEMEN IN / EN CULTUUR
- over wat ondernemers en cultuur voor elkaar kunnen betekenen
- over de meerwaarde die bij een dergelijke kruisbestuiving tot stand kan komen: regionaal, maatschappelijk, economisch, cultureel
- over de methodiek die je best bij een dergelijke samenwerking toepast

moderator: Koen Van Synghel
keynote: Mathi Gijbels 
panelleden: Peter Decuypere, Dirk De Corte, Noël Slangen, Koen Vanmechelen & Carmen Willems
i.s.m. VKW Limburg