cultuurcentrum Hasselt

tickets & abonnementen

Op donderdag 6 juni 2024 om 10 u verschijnt ons programma 24/25. Bezocht je de voorbije jaren voorstellingen in CCHA? Dan valt het programmaboek rond die periode in de bus. Uiteraard kan je vanaf dan ook online of via de kaartverkoop tickets kopen.

Klik hieronder om eenvoudig te starten met de samenstelling van je gewenste abonnement(en)!

ABO6 (min. 6 verschillende voorstellingen)
ABO10 (min. 10 verschillende voorstellingen)
familieABO (min. 3 verschillende familievoorstellingen)

Bestel je ook voor familie of vrienden, dan is het aangewezen per adres een aparte bestelling te doen. Op die manier worden ook zij persoonlijk op de hoogte gebracht van mogelijke programmawijzigingen.

Koop je in de loop van het seizoen nog tickets voor één of meerdere voorstellingen die nog niet in je abonnement zitten, dan betaal je ook daar de geldende abonnementsprijs voor.

Geen abonnement, maar wel tickets? Klik eenvoudigweg op de knop 'tickets' bij een voorstelling, kies het aantal tickets, voeg eventuele andere voorstellingen toe en rond je bestelling af.

We houden je ook op de hoogte via deze website, mail en onze socials (Facebook en Instagram).


hoe kopen?

1. online
Online kopen is de meest efficiënte manier:
- Je kan altijd en overal bestellen.
- Het ticketsysteem stelt je de best beschikbare stoel voor. 
- Keuze gemaakt? Je betaalt op een uiterst veilige manier met kredietkaart of online banking.
- Eens je betaling in orde, ontvang je je e-ticket(s). Of de tickets worden per post opgestuurd. 

2. aan de kaartverkoop en/of telefonisch
Gezien de mogelijke drukte verzoeken we je je bestelling goed voor te bereiden vooraleer langs te komen of telefonisch contact te nemen via 011 22 99 33.

boekings- & verzendingskosten
€ 2 boekingskosten per bestelling.
€ 2 verzendingskosten als je papieren tickets wenst te ontvangen.
De boekingskosten zijn van toepassing bij alle verkoopkanalen; de verzendingskosten gelden enkel wanneer tickets met de post verstuurd worden.

opgelet
Koop enkel tickets via de officiële verkoopkanalen van CCHA.

CCHA is de enige officiële verkoper van tickets voor voorstellingen georganiseerd door CCHA. De Wet van 30 juli 2013 wordt uitdrukkelijk van toepassing verklaard op deze verkoop. Bijgevolg is gereguleerde doorverkoop van dit ticket, zelfs zonder winstmarge verboden. Occasionele doorverkoop met winstmarge is eveneens verboden. Tickets aangekocht in strijd met dit verbod zijn ongeldig. CCHA behoudt zich het recht voor tickets aangekocht in strijd met dit verbod te blokkeren en de houder van die tickets toegang tot betreffend evenement te weigeren.

derdenvoorstellingen - externe verkoop
De organisatoren van derdenvoorstellingen zoals 'Ook in CCHA'  hebben vaak hun eigen verkoopskanalen. Meer informatie en/of de link naar tickets vind je bij de andere info over de voorstelling. Voor deze voorstellingen kan je ook geen gebruik maken van onze Theaterbon.


betaalmethodes

- contant
- Bancontact/iDEAL
- Visa/Mastercard
- Theaterbon
- sport-, cultuur- & consumptiecheques
Er wordt geen wisselgeld teruggegeven op bonnen en cheques. Sport-, cultuur- & consumptiecheques enkel geldig als betaalmiddel aan de kaartverkoopbalie.

onbetaalde reserveringen

In je bevestigingsmail of op de jou toegestuurde rekening vind je een uiterste datum van betaling. Niet tijdig betaalde reservaties vervallen automatisch.

terugbetaling

Gekochte tickets worden niet omgeruild of terugbetaald tenzij in enkele uitzonderlijke gevallen waar een Theaterbon je aangekochte kaartjes vervangt: 
- bij annulatie van een voorstelling 
- bij onverwachte, dringende ziekenhuisopname (doktersattest vereist)
- bij overlijden van de ticketkoper

Heb je een ticket voor een uitverkochte voorstelling en ben je verhinderd? Contacteer dan kaartverkoop@ccha.be. We bekijken graag of we iemand op de wachtlijst met jouw ticket gelukkig kunnen maken en je ontvangt een theaterbon ter waarde van hetzelfde bedrag.

verlies van tickets

Voor een herprint bij verlies of vergeten van je ticket(s) of het afdrukken van je e-ticket op de avond van de voorstelling wordt 0,5 euro per ticket aangerekend. Je kan je ticket ook laten scannen vanop je smartphone.

wachtlijsten

Bij uitverkochte voorstellingen wordt een wachtlijst aangelegd. Een plaats op de wachtlijst biedt geen garantie voor een ticket.

prijscategorieën

Bij de voorstellingen staan volgende prijzen vermeld:

- de basisprijs
- de +65-prijs
- de reductieprijs voor -25-jarigen (50% met een minimum van 10 euro voor theater, dans, klassieke muziek, jazz...)
- de abonnementsprijzen binnen respectievelijk ABO6, ABO10 en familieABO

 

reducties

groepen

CCHA kan terugvallen op een jarenlange ervaring met betrekking tot de ontvangst van groepen. Groepen (min. 20 personen) genieten de ABO6-prijs. Op aanvraag kunnen ook speciale arrangementen uitgewerkt worden. Meer inlichtingen en informatie bij Inge Houben op 011 77 15 19 of via inge.houben@ccha.be.

groepen jongeren

Groepen jongeren (min. 20 personen) genieten de -25-reductieprijs (50% met een minimum van 10 euro voor heel wat voorstellingen). Anders genieten zij het ABO6-tarief.

UiTPAS Hasselt 

De UiTPAS Hasselt is gratis voor Hasselaren en blijft een leven lang geldig. Hasselaren met een laag inkomen én een UiTPAS Hasselt krijgen in CCHA 80% korting op de basisprijs,. Deze korting is enkel mogelijk aan de kaartverkoopbalie.

Meer informatie op uitinhasselt.be/uitpas.


CCHA Theaterbon - geef muziek, dans en woord cadeau
CCHA heeft al jaren zijn eigen cadeaubon: de Theaterbon. De waarde ervan kan je zelf bepalen (met een minimum van 10 euro). De Theaterbon blijft 2 jaar geldig.

Je kan de Theaterbon zowel online als aan de kaartverkoop gebruiken bij het betalen van tickets voor voorstellingen van het eigen programma van CCHA.

Koop hier online, of contacteer de kaartverkoop (011 22 99 33 en kaartverkoop@ccha.be).

vestiaire

Jassen en tassen mogen omwille van de algemene veiligheidsvoorschriften niet mee de zaal in. De gratis bewaakte vestiaire is dan ook verplicht.

laatkomers

Bij aanvang van de voorstelling worden de deuren van de concert- en theaterzaal automatisch gesloten. Voor zover de voorstelling het toelaat begeleidt het zaalpersoneel laatkomers naar het zijbalkon. Bij voorstellingen in de parketzaal, podium op podium theaterzaal en op speciale locaties of in speciale opstelling worden laatkomers niet meer toegelaten. Enkel tijdens eventuele pauzes kan je alsnog plaatsnemen op je eigen stoel. Tickets worden niet terugbetaald.

jonge bezoekers

Niet elke voorstelling is geschikt voor (jonge) kinderen. Kinderen beneden de aangeduide leeftijdsgrens worden niet toegelaten tot de voorstelling.

foto's

Het maken van foto’s, film-, video- of geluidsopnames tijdens de voorstellingen is niet toegelaten, ook met gsm’s, tablets en smartphones.

digitaal

Gelieve gsm’s, smartphones, tablets en alle andere geluidssignalen uit te schakelen vóór aanvang van de voorstelling.

zaalpersoneel

Voor de opvang bij en de begeleiding van de voorstellingen heeft CCHA een uitgebreide ploeg zaalpersoneel. Naast de ticketcontrole begeleiden ze je naar je stoel en staan ze in voor de gratis vestiaire.

duurtijd van de voorstellingen & concerten

Meer exacte informatie over de duurtijd en eventuele pauzes van voorstellingen en concerten publiceren we - indien beschikbaar - enkele dagen voordien op onze website. Je ontvangt ook een service mail met de meest recente informatie enkele dagen voor de voorstelling. Deze informatie is altijd louter indicatief.

'Theatercafé

Voor en na de voorstelling en tijdens de pauzes kan je terecht in het ’Theatercafé om iets te drinken en/of te eten.
Eten en drinken in de zalen is niet toegestaan.

theatercafe.be
info@theatercafe.be
+32 11 85 90 75