cultuurcentrum Hasselt

Tussen 2 lijnen

samenwerking CCHA & Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

Tussen 2 lijnen komt tot stand dankzij de samenwerking tussen CCHA en de bibliotheek Hasselt Limburg. Vier keer dit seizoen verrast een innemende auteur/spreker met een spraakmakend boek.

De zaterdaglezingen in de bibliotheek aan het Dusartplein kennen een lange, goede traditie. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag en vol overgave het beste van zichzelf geven. Het publiek smaakt die ruimte tussen 2 lijnen. Het werd talrijker en als het kon nog meer geïnteresseerd. 

CCHA denkt graag scherp en met het genre context kiezen we ervoor om, naast het uitgebreide cultuuraanbod, ook plaats en tijd te maken voor debat en gespreksformules die de blik open houden op de sociale context van vandaag. Je krijgt tweemaal in het najaar van 23 en tweemaal in het voorjaar van 24 de buitengewone gelegenheid om aan de lippen te hangen van Dirk De Wachter, Jeroen Van Vaerenbergh, Maud Vanhauwaert, Tuur Devens & Bruno De Wever e.a.

Door op zoek te gaan naar topauteurs (fictie en non-fictie) en –sprekers houden we de maatschappelijke vinger aan de pols. Vooral in crisis- en oorlogstijden is de oogst erg rijk. De thema’s zijn brandend actueel: oorlog, vertroosting, duistere gedachten, klimaatdichters, machtsverhoudingen, enzovoort. Ook de nieuwe lichting jonge schrijvers als Maaike Neuville en Moya De Feyter vallen op in het lijstje: veelbelovende, prijswinnende en geëngageerde stemmen zorgen voor een verfrissingskuur. Samen met Architectuurwijzer laten we tevens drie Vlaamse architecten aan het woord die met veel respect aan de restauratie van een iconisch gebouw hebben gewerkt. Eindigen doen we met een heerlijke – en lichte - kers op de taart samen met de Foodarcheoloog op Erfgoeddag. 


        

Jaouad Alloul © Paule Joseph