cultuurcentrum Hasselt

Zij.

Maaike Neuville
TUSSEN 2 LIJNEN #4 (i.h.k.v. Internationale Vrouwendag)
za 9 mrt 2024 - 14.00 u - 15.30 u
za 9 mrt 2024
14.00 u - 15.30 u
  • za 9 mrt 2024
    14.00 u - 15.30 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

Een uitzonderlijk debuut over machtsverhoudingen waarin de rol van dader en slachtoffer diffuus is. De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium staat met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen stoppen meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen wou zien.

Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs al is er wederzijdse instemming, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in het vertellen van je eigen verhaal.

Maaike Neuville acteert in het theater en in films en series in België en Nederland. Ze had een hoofdrol in de populaire serie Red light. Ze schrijft en maakt theaterstukken over de eindeloze variaties aan (on)mogelijkheden in de liefde. Zij. is haar debuutroman.

onderdeel van

credits

lezing Maaike Neuville / © Kaat Pype 
debezigebij.nl