cultuurcentrum Hasselt
Marijn Achten

De meisje

Jaouad Alloul
TUSSEN 2 LIJNEN #1
za 7 okt 2023 - 14.00 u - 15.30 u
za 7 okt 2023
14.00 u - 15.30 u
  • za 7 okt 2023
    14.00 u - 15.30 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

Een ontroerende, muzikale boekvoorstelling over identiteit, seksualiteit en traditie. Na de succesvoorstelling De meisje (MartHa!tentatief) brengt Jaouad Alloul zijn eerste boek uit. Hij komt naar buiten met een fictief verhaal gebaseerd op zijn leven. De aandachtige lezer zal enkele passages herkennen uit de theatervoorstelling, al neemt het leven van het hoofdpersonage Idriss heel andere wendingen in het boek. 

Als kind wil Idriss een meisje zijn. Hij zou jurken en hoge hakken kunnen dragen en gewoon verliefd mogen zijn op jongens. Elke avond bidt hij tot god om genezing. Elke morgen is alles nog altijd zoals het was. Op twintigjarige leeftijd trekt hij de deur achter zich dicht en stapt hij een nieuwe wereld in. Weg van huis, weg van God. Op zoek naar zichzelf.  

De meisje van Jaouad Alloul is een authentieke en belangrijke vertelling over zijn wie je wil zijn. Alloul combineert moeiteloos verdriet met humor in dit aangrijpend verhaal met herkenbare thema’s. Helder verteld, vol humor en mededogen, lichtvoetig maar met beide voeten stevig op de grond. 

Alloul is multidisciplinair kunstenaar en selfmade creatief ondernemer. De Antwerpenaar met Marokkaanse roots is een kleurrijk kruispunt van identiteiten. Alloul leest voor en maakt ondertussen muziek op zijn loopstation. Nadien is er ruimte voor gesprek. 

onderdeel van

credits

lezing & muzikant Jaouad Alloul / © Marijn Achten
lannoo.be/nl/de-meisje / marthatentatief.be