cultuurcentrum Hasselt

T.E.E.N. kitchen table
zo 3 mrt 2019 - 10.30 u - 12.30 u
zo 3 mrt 2019
10.30 u - 12.30 u
  • zo 3 mrt 2019
    10.30 u - 12.30 u
    vergaderzaal 4

T.E.E.N., TEEN AMBASSADORS ACROSS EUROPE

T.E.E.N. is een samenwerkingsproject tussen Segni d’Infanzia Italië, Teatercentrum Denemarken, Scenekunstbruket Noorwegen, Fundacio Bancaria Spanje, Dialogue Communicative Performance Groot-Brittannië en CCHA/Krokusfestival.

Hoe belangrijk is tekst in theater?
Moet een voorstelling steeds aangepast zijn aan de leeftijd?

Jonge ambassadeurs van Denemarken, Italië, Noorwegen en België, leerkrachten uit Spanje, programmeurs en professionelen gaan met elkaar een open dialoog aan over podiumkunsten. De tieners zoeken daarbij de grenzen op en spreken over wat podiumkunsten voor jong en oud voor hen betekent.

T.E.E.N. beoogt door Europese netwerking en expertise-uitwisseling jongeren uit diverse regio’s te ontwikkelen tot Europese ambassadeurs door hen co-curator (programmeur) te maken van een ‘eigen’ podiumprogrammering. Dat doen we door theoretische expertise te koppelen aan fieldwork in de organisaties en festivals, in samenwerking met lokale scholen, jeugdverenigingen en jongeren door internationale uitwisselingsmomenten. CCHA/ Krokusfestival sloot zich afgelopen jaar aan bij het reeds lopende T.E.E.N.-project, heeft ondertussen een groep van een twintigtal jongeren verzameld en gaat met hen een driejarig traject aan tot hun eigen festival.

De TE.E.N. kitchen table maakt deel uit van de methodologie van het project.

credits

© Lars Opstad