cultuurcentrum Hasselt

Tumult - Boekvoorstelling & vooruitblik 24/25

Gerrit Valckenaers & Vincent Lesage
wo 5 jun 2024 - 20.00 u - 21.15 u
wo 5 jun 2024
20.00 u - 21.15 u
  • wo 5 jun 2024
    20.00 u - 21.15 u
    Kleine theaterzaal

Gerrit Valckenaers is muzikant, musicoloog en radiomaker bij Klara. Hij is ook betrokken bij tal van theaterproducties van het nieuwstedelijk. Recent tourde hij (opnieuw) met de IJslandse zangeres Emiliana Torrini en The Colorist Orchestra (ook in CCHA, 2015 én 2022). Op Klara verzorgt hij sinds jaar en dag programma’s waarin nieuwe muziek belicht wordt. En hij is al jarenlang een zeer gewaardeerd lesgever aan knst., die met zijn studenten tal van concerten bezoekt in CCHA.

Met Tumult. De muziek van de twintigste eeuw in 32 meesterwerken schreef Valckenaers nu een geschiedenis van de muziek van de 20ste eeuw met oog voor de tijdsgeest en verbanden met de hele muziekgeschiedenis, gelardeerd met anekdotes en details. Zo krijg je een enthousiasmerend, zinnen- en orenprikkelend beeld van die uitermate boeiende eeuw vol met nu eens sensuele, dan weer cerebrale muziek.

Onze nieuwe programmeur 'klassieke muziek' en 'letteren & context' Vincent Lesage gaat met Valckenaers dieper in op enkele boeiende thema’s uit zijn research. Samen grijpen beide musicologen deze gelegenheid ook aan om vooruit te blikken op de programmering klassieke muziek van het seizoen 24/25.

Gratis, mits reservering. En mét boekverkoop en signeersessie na afloop!