ZondagGasten #5

met o.a. Sarah Van Marcke, Manu Keirse & Bruno De Wever
zo 24
maart
  • zo 24 mrt 2019
    14:30
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Vijf zondagmiddagen organiseren we ZondagGasten. Een heuse talkshow. Soms ernstig maar vaak luchtig van toon. Uw gastheer? Guido Wevers. Rond de tafel: opiniemakers, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars. Vandaag te gast: een gedreven kunstenaar, een klinisch psycholoog en een historicus.

Sarah Van Marcke

Sarah Van Marcke studeerde in 2007 af aan LUCA School of Arts in Brussel. Ze deed onderzoek binnen het postgraduaat Manama aan Sint Lucas Antwerpen. Fotografie, video en installaties zijn de media waarmee ze werkt. Sculpturen worden foto’s. Video’s zijn zo statisch dat ze foto’s lijken. Foto’s worden sculpturen. De kunstenares slalomt tussen deze vormen maar behoudt de controle over een herkenbare gestileerde stijl die vaak balanceert tussen schoonheid en humor. In haar nieuwe project Festival van de Controle, vanaf 24 maart te zien in CCHA, legt ze onze/haar controledrift op de rooster.

Manu Keirse
Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde aan de KUL. Van 1999 tot 2003 was hij kabinetschef op het Belgische ministerie van volksgezondheid. Zijn eerste boek Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en de hulpverlener (1995) werd een bestseller. Daarna volgden nog diverse boeken als Afscheid van moeder, Van het leven geleerd en Zie de mens. In totaal verkocht Keirse 300.000 boeken.

Bruno De Wever
Bruno De Wever is historicus, professor en schrijver van publicaties over de vaderlandse geschiedenis. Hij is hoogleraar aan de UGent, Onderzoeksgroep Sociale geschiedenis na 1750 - oorlog en gewapend conflict. Hij doctoreerde op de ontwikkeling van het VNV tijdens het Interbellum en de Tweede Wereldoorlog, gepubliceerd onder de titel Greep naar de macht. Deze studie werd bekroond met de Pierlotprijs en met de prijs van de Provincie Antwerpen. Bruno De Wever was ook vice-voorzitter van de redactieraad van de Nieuwe Encyclopedie van de Vlaamse Beweging. Hij is de oudere broer van Bart. Onder invloed van zijn studies geschiedenis aan de Universiteit Gent nam hij uitdrukkelijk afstand van het Vlaams-nationalisme van zijn ouders. In 2009 was hij een van de drie genomineerden voor de Cultuurprijzen Vlaanderen voor het onderdeel cultureel erfgoed.

credits

presentatie Guido Wevers / met Sarah Van Marcke, Manu Keirse, Bruno De Wever/ © Harry Heuts & & Miel Noelanders/@PHOGMOgraphy
sarahvanmarcke.com

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten