zo 5 mei 2019 - 11.00 u

Spaanse lente

Cuarteto Quiroga
zo 5 mei 2019
11.00 u
  • zo 5 mei 2019
    11.00 u
    Oud Stadhuis
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In 2019 laten we de Spaanse lente al beginnen op 3 februari, met het Concerto d’Aranjuez van Joaquin Rodrigo met Cedric Honings & symphoniaASSAI. We gaan lustig door op dit zuiders élan en drijven verder op Spaanse strijkersklanken met een subliem strijkkwartet dat wereldwijd de grote podia bestormde. "Voortreffelijk: onberispelijke, perfect uitgebalanceerde, origineel geïnterpreteerde vertolkingen, in constante warme tonen," zo bejubelde de New York Times het Cuarteto Quiroga.
 

Het kwartet ontleent zijn naam aan zijn legendarische landgenoot Manuel Quiroga Losada. Die was aan het begin vorige eeuw één van de meest gevierde violisten van Europa met een indrukwekkende internationale carrière.
 

Het kwartet treedt aardig in zijn voetsporen. Cuarteto Quiroga heeft niet alleen een vaste samenwerking met het Koninklijk Paleis in Madrid, waar het een concertcyclus verzorgt op instrumenten van de unieke Stradivariuscollectie van het koningshuis, maar musiceert ook met vooraanstaande partners zoals Martha Argerich, Javier Perianes, Valentin Erben en Veronika Hagen.

Juan Crisóstomo de Arriaga String quartet nr.1
Rodolfo Halffter Ocho tientos, opus 35
Alberto Ginastera String quartet nr.1, opus 20

programmaboekje

credits

viool Aitor Hevia & Cibrán Sierra / altviool Josep Puchades / cello Helena Poggio / © Molina Visuals
cuartetoquiroga.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring