cultuurcentrum Hasselt

Winterthur

Noordkaap
vr 20 dec 2024 - 20.00 u
vr 20 dec 2024
20.00 u
  • vr 20 dec 2024
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De unieke live performance van Noordkaap, die in de jaren negentig furore maakte met meer dan een dozijn hits, is bijna een kwarteeuw na het einde van de groep rond zanger Stijn Meuris nog altijd even krachtig. 

Klassiekers zoals Panamarenko, Een heel klein beetje oorlog, Wat is kunst, Satelliet Suzy, Het zou niet mogen zijn, Druk in Leuven en het nationale erfgoed Ik hou van u zorgden er ook tijdens de recente concerten van Noordkaap 2.0 voor dat meerdere generaties fans zich betrokken en ontroerd voelden.

Tijdens de zomer van 2023 stond de groep nog op diverse festivalpodia en sloten ze de festivalzomer af met een zinderend optreden in het OLT Rivierenhof. Deze maand speelt Noordkaap maar liefst vier keer in een uitverkocht Depot met een reeks Druk in Leuven-concerten, precies dertig jaar na het verschijnen van de gelijknamige single en voorloper van het album Gigant, waarmee Noordkaap definitief doorbrak bij een breder publiek.

Na de zomer begint Noordkaap aan een theatertournee. En die concerten zullen helemaal anders zijn. Met songs die tijdens de afgelopen concerten soms niet aan bod kwamen. Elektrisch maar anders. En minstens zo intens. Eindstop van de tour? Juist ja, hometown Hasselt, in CCHA! En dat is intussen toch alweer geleden van 1 december 1999 (!), toen met de afscheidstour Avanti!

"**** Als een buizerd die plots naar een kuiken klauwt bewees Noordkaap dat niet jong sterven, maar oud worden een heldendaad is." De Morgen, 13 mrt 22

***** Een jukebox made in heaven.

De Standaard, 14 mrt 22

credits

zang Stijn Meuris / gitaar Lars Van Bambost / bas Erik Sterckx / drums Nico Van Calster / toetsen Wim De Wilde  / © Jan van Hecke
noordkaap.live