De prerevolutionair & de poëet - Beethovens 1ste pianoconcerto

Orchestre Royal de Chambre de Wallonie & Frank Braley (piano)
za 30
maart
  • za 30 mrt 2019
    20:00
    concertzaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het is de eerste maal dat het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie naar Hasselt komt. Het is trouwens voor hen ook een bijzondere gelegenheid: het orkest vierde zopas zijn 60-jarig bestaan. De oorsprong van het orkest gaat terug naar 1958 wanneer Lola Bobesco Les Solistes de Bruxelles opricht. Later werd de baton overgedragen aan Augustin Dumay, die het orkest verder naar grote hoogte en bekendheid voerde.
 

Frank Braley is muziekdirecteur sinds 2014. En hij is meteen dé pianist die we erbij moésten hebben om één van de vijf Beethoven-pianoconcerto uit te voeren. In 1991, op 22-jarige leeftijd, nam hij voor het eerst deel aan de Koningin Elizabethwedstrijd die hij prompt won en die zijn internationale carrière lanceerde. Sindsdien wordt hij geprezen om zijn uitzonderlijke muzikale en poëtische kwaliteiten. Hij ging graag in op onze vraag om het eerste pianoconcerto van Beethoven samen met ‘zijn’ kamerorkest uit te voeren tijdens Piano day(s) en zal bovendien ook de bekende Mondscheinsonate als passende intro aanbieden.
 

Ludwig van Beethoven Pianosonate nr. 14 cis klein, opus 27/2, Sonata/quasi una fantasia (Mondscheinsonate) & Pianoconcerto nr. 1 in C groot, opus 15
Peteris Vasks Musica dolorosa
Carl Nielsen Kleine Suite a-Moll, opus 1
Einojuhani Rautavaara Pelimannit opus 1 (Die Spielleute/The fiddlers)

credits

piano & muzikale leiding Frank Braley / inleiding Stijn Paredis / © Fabien Monthubert
orcw.be

  

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten