cultuurcentrum Hasselt

Mozart en Aho

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Adrien Perruchon & Anneleen Lenaerts, harp & Marina Piccinini, fluit
vr 24 mei 2024 - 20.00 u - 21.50 u
vr 24 mei 2024
20.00 u - 21.50 u
  • vr 24 mei 2024
    20.00 u - 21.50 u
    concert- & theaterzaal

Anneleen Lenaerts was al eerder te gast in CCHA met Quatuor Zaïde (2017) en de machtige triple Limburgse solistenproductie On the town (2022) naar aanleiding van FESTIFIFTY.

Nu neemt ze samen met fluitist Marina Piccinini het voortouw in een nagelnieuw dubbelconcerto van de Finse componist Kalevi Aho. Aho componeerde het nieuwe werk speciaal op maat van Lenaerts en Symfonieorkest Vlaanderen. Een sensuele verkenning van een dromerig Arcadia, vol pastorale rust en met hier en daar een knipoog naar zijn muzikale inspiratiebron: Wolfgang Amadeus Mozart.

Waar Aho zich graag laat beïnvloeden door Mozarts talent voor licht en gratie, kiest dirigent Adrien Perruchon voor de donkere kleuren uit Mozarts voorlaatste symfonie. Melancholisch en turbulent, vol treurende zuchten en stormende angst, maar evengoed teder en zo nu en dan zelfs hoopvol.

Ook in de bekende ouverture van Mozarts opera Don Giovanni weerklinkt, naast razend onheil en tragiek, ook telkens een positieve noot. Een ontroerend pleidooi dus voor het halfvolle glas.

Programma
Mozart Don Giovanni, KV 527 (ouverture) / Symfonie nr. 40, KV 550
Kalevi Aho Dubbelconcerto voor harp en fluit
Jonathan Pinchuk creatie in het kader van de SOC Composers’ Academy

credits

dirigent Adrien Perruchon / harp Anneleen Lenaerts / fluit Marina Piccinini / inleiding Waldo Geuns / © Andrej Grilc
symfonieorkest.be / anneleenlenaerts.com / marinapiccinini.com

PROGRAMMABOEKJE