cultuurcentrum Hasselt

Prins Arthur V (8+)

Theater FroeFroe
wo 8 mei 2024 - 20.00 u - 21.10 u
wo 8 mei 2024
20.00 u - 21.10 u
  • wo 8 mei 2024
    20.00 u - 21.10 u
    concert- & theaterzaal

Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast

Maak kennis met een bezeten marionettist die, ondanks reuma in zijn handen, nog een laatste keer wil schitteren op Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes

Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn. Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.

Benny Lindelaufs De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde is een mooi en intrigerend verhaal met sprookjesachtige karakters en een verrassende plot in de beste Tim Burton-traditie. 

FroeFroe maakt van het verhaal van Arthur een verrassende en poëtische voorstelling die ruikt naar Pulcinella met een vleugje kaneel.

credits

tekst Jan Maillard & cast, naar het verhaal De terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde uit het boek Hele verhalen voor een halve soldaat van Benny Lindelauf / regie Marc Maillard / spel Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Marianne Loots, Ellen De Mul & Mattis Van Den Branden  / live muziek Luna Janssens 
froefroe.be