cultuurcentrum Hasselt

Alle schone dingen

Tom Dewispelaere & Olympique Dramatique / Toneelhuis
di 1 apr 2025 - 20:00
di 1 apr 2025
20:00
  • di 1 apr 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Je bent zeven jaar. Mama ligt in het ziekenhuis. Papa zegt dat ze ‘iets stoms’ gedaan heeft. Ze vindt het moeilijk om gelukkig te zijn.

Alle schone dingen is het verhaal van een jongen die, om zijn depressieve en suïcidale moeder opnieuw hoop te geven, aan een lijst begint met alle schone dingen die de moeite waard zijn om het leven te leven: 1. Dame blanche, 2. Kungfufilms, 3. Laat opblijven en dat je dan tv mag kijken, 4. De kleur geel… Elke dag legt hij een briefje onder haar hoofdkussen met daarop een schoon ding geschreven. En hij weet dat ze die leest want ze komen altijd gecorrigeerd terug.

De solo Every brilliant thing van de Britse theaterauteur Duncan Macmillan veroverde de voorbije jaren de harten van toeschouwers en critici wereldwijd en is nu ook in Vlaanderen te zien. Tom Dewispelaere kruipt in de huid van de verteller en gaat samen met het publiek op zoek naar wat het leven de moeite waard maakt.

Ondanks het zware thema is Alle schone dingen in de eerste plaats een geestige, ontroerende en troostrijke voorstelling, in een intieme setting. Een toneelspeler, een paar attributen en een paar heerlijke jazznummers - verder niets. Een hartverwarmend verhaal in tijden van zielennood. Een klein cadeau voor wie bereid is mee te helpen uitpakken.

credits

spel Tom Dewispelaere / tekst Duncan Macmillet, met extra materiaal van Jonny Donahoe / vertaling Sanne Parleviet / coaching Katelijne Damen / lichtontwerp Frank Hardy / kostuums Katelijne Damen & Lut Lievens / geluidsontwerp Jeroen Kenens / © Kurt van der Elst
toneelhuis.be