cultuurcentrum Hasselt

Lucid variations

Nederlands Dans Theater 2
di 12 nov 2024 - 20:00
di 12 nov 2024
20:00
  • di 12 nov 2024
    20:00
    Theater aan het Vrijthof Maastricht
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sinds de oprichting in 1959 typeert eigenzinnigheid en ambitie het Nederlands Dans Theater. De non-conformistische producties van Hans van Manen en het uitgesproken choreografisch profiel van Jiří Kylián zetten het gezelschap (inter)nationaal op de kaart.

In 1978 richtte het gezelschap NDT 2 op. Aanvankelijk als een talentontwikkelingsprogramma voor NDT 1, maar door de jaren heen ontplooide NDT 2 zich tot een volwaardig gezelschap met een eigen repertoire.

Folkå, gemaakt in samenwerking met de dansers van NDT 2, geeft een nieuwe kans om de opvallende esthetiek van Marcos Morau mee te maken. Het werk toont een pulserend visueel en auditief landschap en biedt ons een hedendaags ritueel, waarin een blik op het verleden ons herinnert aan onze plaats in de eindeloze kringloop van het leven.

In het nieuwe werk van Nadav Zelner komen zijn passies voor dans en muziek samen in een complexe choreografie die de artistieke virtuositeit van de dansers inspireert. Het stuk laat ons de rijke, percussieve bewegingstaal ervaren die Zelner heeft ontwikkeld en verfijnd, in een gedurfde en vreugdevolle wereld vol verwondering.

onderdeel van

credits

dansbus naar Maastricht, vertrek CCHA 19 u / choreografie Naday Zelner (Wereldpremière) & Marcos Morau (Folkå) / inleiding Laurent Pitsi / © Rahi Rezvahi  
ndt.nl