cultuurcentrum Hasselt

DEVICKY. - wax the pain away

Meurman / Ruth Bruyneel
vr 10 jan 2025 - 20:00
vr 10 jan 2025
20:00
  • vr 10 jan 2025
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ooit al eens een voorstelling gezien die zich afspeelt in een waxsalon? Wij ook niet. Maar goed nieuws voor al wie erop zat te wachten, hier is: DEVICKY. Een voorstelling over een waxsalon. En over Dé Vicky. Zij is niet één, zij is met veel. Dé Vickies!

Ze roert de wax, smeert, plakt, rukt, verlicht al blazend kort de pijn, werkt bij. En dat doet ze goed. Degelijk. Ze warm zich aan de huid van klanten. Waxt enkel achterkanten. Huid en haar van klanten geven haar zo net genoeg om te blijven bestaan. Ze denkt dat ze maakbaar is. Denken we dat niet allemaal? Ze mist haar mama. Zij heeft een gat, dat ze zorgvuldig verbergt onder haar jurk.

DEVICKY. is een verhaal over vrouwbeelden, huidhonger en angst voor de ander. Een techno-tragedie met de beat als mantra van de vrouwelijke verbeeldingskracht.

Voor DEVICKY. won theatermaakster Ruth Bruyneel De Troffel 2023 van Festival Cement, een stimuleringsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van een beginnend maker. In de voorstelling zie je o.a. Daphne Agten (de uit Hasselt afkomstige actrice die alom gelauwerd werd voor haar hoofdrol in de langspeelfilm Holy Rosita) en Sofie Joan Wouters (Dertigers) aan het werk.

credits

tekst & regie Ruth Bruyneel / met Daphne Agten, Sara Gracia Santacreu, Elke Van der Kelen & Sofie Joan Wouters / muziek & compositie Elisabeth Deloore / kostuums & scenografie Jana Roos / beeld & video Fran Van Gysegem / lichtontwerp Bas Van den Bogaert / coaching Nico Boon / met dank aan c o r s o, Festival Cement, deSingel Antwerpen, Zuidpool, Monty Antwerpen, hetpaleis & Lisa Ruskus / © Fran Van Gysegem 
meurmanenderudy.com