cultuurcentrum Hasselt

Juventud

Cie Nicanor de Elia
za 28 okt 2023 - 20.00 u - 21.00 u
za 28 okt 2023
20.00 u - 21.00 u
  • za 28 okt 2023
    20.00 u - 21.00 u
    concert- & theaterzaal

Jongleur, danser, choreograaf én regisseur Nicanor de Elia is een vaste waarde in de circuswereld. Met zijn compagnie creëert hij voorstellingen die zich bevinden op de grens tussen jongleren en dans. Verder stelt hij graag de speelruimte in vraag en gaat hij op zoek naar vernieuwende manieren om objecten te manipuleren.

In Juventud gebruiken de jongleurs van Cie Nicanor de Elia het jongleren als een poëtisch instrument maar ook om een revolutie op gang te brengen. De voorstelling is een samenspel van jongleren, beweging, geluid, licht én video die kracht put uit de energie en jeugdigheid van zijn performers die telkens hun bewegingen proberen te versnellen. In die versnelling en complexiteit, zit de schoonheid van deze performance.

Juventud is een ode aan snelheid en verandering, een spel van meerdere culturen en achtergronden, van wrijving en contrast. Een ode aan de vrijheid!

Deze voorstelling speelt in CCHA in het kader van Theater op de Markt dat in de herfstvakantie van 2023 doorgaat op het domein van Dommelhof in Pelt, maar dat ook on tour gaat met grotere zaalproducties. Wij zijn verheugd om twee circusproducties vanuit hun programmering in CCHA te vertonen. Op zaterdag is er Juventud, op zondag kan je naar het intieme Tout / Rien komen kijken.  

credits

regie & choreografie Nicanor De Elia / spel Juan Duarte Mateos, Lucas Castelo Branco, Nahuel Desanto, Gonzalo Rodriguez Fernandez & Walid El Yafi / dramaturgie Olivier Hespel / geluid Giovanni di Domenico / video Guillaume Bautista / licht Florence Richard / productie Le Chalumeau / © Francis Rodor   
nicanordeelia.com