cultuurcentrum Hasselt

Colors of Spain

Emma Wills, gitaar
zo 25 mei 2025 - 11:00
zo 25 mei 2025
11:00
  • zo 25 mei 2025
    11:00
    Clarenhofkapel
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ongetwijfeld ’s werelds meest vermaarde Plucked, unplugged-instrument is de akoestische gitaar. De reeks zondagmatinees in de Clarenhofkapel kan dan ook niet afronden zonder deze in de kijker geplaatst te hebben.

Emma Wills, Beloftevolle muzikante 2022 bij De twintigers van Klara, presenteert dit tokkelinstrument in het meervoud: op uiteenlopende exemplaren. Dit lid van het selecte clubje ‘Ambassadeurs van de bespeelbare instrumenten van het Museum Vleeshuis te Antwerpen’ heeft zich immers toegelegd op de verschillende historische periodes in de ontwikkeling van dit instrument.

Wie gitaar zegt, zegt Spanje, dit land dat zo lang door de Arabische cultuur en de oud werd beïnvloed en van waaruit de luit-achtigen zich over heel Europa verspreidden. Emma Wills laat de zon rijkelijk de Clarenhofkapel binnenstromen en kondigt de zomer aan met muziek van o.m. Fernando Sor, Isaac Albéniz, Paco de Lucia en last but not least Joaquín Rodrigo van het beroemde Concierto de Aranjuez waaruit ze het adagio brengt in een eigen arrangement. Ze bespeelt een vihuela, de 16de-eeuwse voorloper van de gitaar, een origineel instrument van rond 1820 voor het laat-classicistische en vroeg-romantische repertoire, en een modern instrument voor het meer recente werk.

Meer concerten Plucked, unplugged op 25 aug en 10 okt 2024 en 25 mei 2025

credits

vihuela, romantische & klassieke gitaar Emma Wills
emmawillsguitar.com