cultuurcentrum Hasselt
Sven Dillen

Theater op de markt

Geen betere gelegenheid om FESTIFIFTY knallend van start te laten gaan dan met een groots cultuurfeest. Daarom maken Theater op de Markt en CCHA samen een programmering in het stadspark, met speciale aandacht voor kinderen en families. 

We verklappen alvast een aantal voorstellingen, maar er volgt veel meer. Een figurentheatertent, een speelpark, actieve workshops voor de hele familie… Daarvoor verwijzen we naar theateropdemarkt.be,
de festivalbrochure en ccha.be

Cie Ea Eo
The aquarium
Objecten vallen, wij vallen, we moeten ademen - anders sterven we - maar binnen de korte tijd dat de voorstelling duurt, zal niets van dit alles waar zijn. Een jongleerperformance onder water om je adem bij in te houden.

15Feet6 League & legend
Chinese mast, bascule, duo-rolschaatsen, circusfiets… Het Belgische circusgezelschap 15Feet6 is van alle markten thuis. Met veel belang voor circustechniek en kwaliteit.

Cirque La Compagnie Pandax
Eén auto en vijf man. Eén ding verenigt hen. Het is niet hun geboorteplaats, niet hun job, niet hun interesses, niet hun moeder. Wat hen verbindt is hun vader. Pandax is het verhaal van vijf ‘brothers from another mother’ die elkaar pas voor de eerste keer ontmoeten.

Luuk Brantjes L O N E
Luuk herinnert ons aan de vreugde, de schoonheid en de rust van het ‘alleen zijn’. Dat doet hij met het teeterboard, een soort wipplank, op een inventieve manier: alleen.

Cie l’Homme Debout Mo et le ruban rouge
Ga mee met Mo tijdens deze feeërieke reuzentocht vanaf het stadspark naar het stadscentrum. Mo, een achtjarige jongen, gescheiden van zijn familie, gaat op zoek naar een nieuw leven. Een hartverwarmende voorstelling over kinderen op de vlucht.

Pieter Post De schildpad / Niets doen is hard werken
Kan dat wel, niets doen? En hoe moeilijk is dat eigenlijk? Neem hier nu dus de tijd, ga flierefluiten en flaneren. Laat de schildpad je tempo bepalen.