cultuurcentrum Hasselt

Forêt

Franck Vigroux & Kurt d'Haeseleer/Compagnie d'autres cordes
di 16 nov 2021 - 20.00 u - 21.15 u
di 16 nov 2021
20.00 u - 21.15 u
  • di 16 nov 2021
    20.00 u - 21.15 u
    Théâtre de Liège
    Geweest

Belgische première

De Fransman Frank Vigroux is een veelzijdig componist, muzikant en theatermaker. Zijn muziek varieert van elektroakoestisch over beats en texturen tot moderne compositie. Vaak integreert hij daarbij ook nieuwe media én podiumkunsten, in samenwerking met beeldende kunstenaars. Kurt d'Haeseleer is artistiek leider van Werktank, een productiehuis voor mediakunst in Leuven. Zijn video's en (interactieve) installaties werden getoond in Rotterdam, Tokyo, Montreal, Parijs, Berlijn… D'Haeseleer werkt ook regelmatig als videodesigner voor theater, dans en opera: van de Ring-cyclus van Guy Cassiers in de Scala van Milaan tot Peter Verhelst en BL!NDMAN. De laatste jaren werken Franck Vigroux en Kurt d’Haeseleer intens samen. 

In het kader van IMPACT presenteren zowel Théâtre de Liège als CCHA een voorstelling van Frank Vigroux en Kurt d’Haeseleer: dit recente Forêt en het iets oudere Flesh op 1 december

Forêt is een dromerige overgang van de ene plaats naar een andere als en constante verandering van (gemoeds)toestand. 

Forêt is een innerlijke reis. Een blik op het onbewuste; het bos beweegt, snuift, opent zich met beeld en klank, terwijl het griezelige vrouwelijke personage kronkelt en vragen stelt. 

Forêt is zintuiglijk en poëtisch totaaltheater, een muzikale en dansante ecologische odyssee gebouwd als een glijbaan, afwisselend duizelingwekkend en vluchtig. Een gevoelig epos in de vorm van een zoektocht.

onderdeel van
IMPACT

credits

dansbus naar Luik, vertrek CCHA 19 u / concept, muziek & regie Franck Vigroux / dans & performance Azusa Takeuchi / video Kurt d’Haeseleer / generatieve video Antoine Schmitt / kostuums Margot Dusé / lichtontwerp Perrine Cado / dramaturgisch advies Michel Simonot & Philippe Malone / coproductie MAC de Créteil, Biennale Nemo Le 104, Théâtre de Nîmes, La Muse en Circuit, Théâtre de Mende & Césaré CNCM/Reims / residenties Le Cube Hérisson, Espace des Anges de Mende, Théâtre de Nîmes & La Comédie de Reims / met de steun van ADAMI du DICREAM & SPEDIDAM & Région en DRAC Occitanie / inleiding Laurent Pitsi / © Quentin Chevrier
dautrescordes.com