IMPACT

di 16 nov t/m za 4 dec 2021

INTERNATIONAL MEETING IN PERFORMING ARTS & CREATIVE TECHNOLOGIES -
INTERREGIONAAL PROJECT OVER NIEUWE TECHNOLOGIEËN EN PODIUMKUNSTEN

Van 7 november tot 4 december 2021 vindt de vijfde editie van FORUM IMPACT plaats in Luik en Hasselt, waar kunstenaars uit Frankrijk, Ierland, Spanje, Nederland en natuurlijk België ons onuitputtelijke vormen van digitale kunsten presenteren.  

Over die naam is er trouwens best onenigheid, sommigen verkiezen mediakunst, andere digitale kunst, nog anderen prefereren creative technology. Wat er ook van zij, we hebben het o.a. over 3D-installaties, door sensoren aangestuurde en gemanipuleerde projecties en belichting, integratie van digitale data in een voorstelling (vb. wifi-gebruik), smart clothing, augmented reality, robotica, geluidskunsten, virtual reality, immersive sound system, enz. Kortom: kunstvormen die op een uitgesproken manier gebruik maken van media en technologie om poëtische beelden en situaties te scheppen. 

In 2021 nemen we deze draad weer op in een voortgezette samenwerking met onze collega’s van Théâtre de Liège. Samen presenteren we twee weken IMPACT in november 2021: één week in Luik en één week in Hasselt. En er is eindelijk ook opnieuw een live connectie: een dansbus brengt toeschouwers van Luik naar Hasselt en omgekeerd voor de beide voorstellingen van Franck Vigroux. 

impact-regio.eu.