IMPACT

za 03 t/m zo 18 nov 18INTERNATIONAL MEETING IN PERFORMING ARTS & CREATIVE TECHNOLOGIES -
INTERREGIONAAL PROJECT OVER NIEUWE TECHNOLOGIEËN EN PODIUMKUNSTEN

ONTSTAAN

IMPACT is een Euregionaal project dat in samenwerking loopt met partners uit economie, innovatie, cultuur, bedrijfsleven en onderwijs. In tijden waarin technologie niet meer weg te denken is uit onze maatschappij en waarin kunst beïnvloed wordt door creatieve technologieën en de digitale wereld, presenteren we, samen met onze euregionale partners, het tweede luik van een groot project dat kunsten wil verbinden met nieuwe technologieën, digitale kunst en mediakunst.

OPZET

IMPACT heeft als voornaamste doelstelling de oprichting van een Euregionale, sectoroverschrijdende samenwerkingspool voor R&D, productie en verspreiding van nieuwe technologieën en podiumkunsten. Dit project stoelt op een reeks acties en drie kernwoorden: creatie, innovatie en opleiding.

PARTNERS
Théâtre de Liège (hoofdpartner), Universiteit van Luik-Interface ULg, cultuurcentrum Hasselt, PXL-MAD School of Arts Hasselt, UHasselt-EDM/IMINDS, Jazz Maastricht, Chudoscnik Sunergia Eupen, Universiteit Maastricht-UNU MERIT, Regina e.V-RWTH Aachen & KulturBetrieb Stadt Aachen

WERKING

IMPACT is een driejarig (2016-2018) interregionaal project met een drievoudige werking:

- IMPACT LEARN
Het werkterrein 'leren' richt zich op professionelen, studenten en onderzoekers.  Door symposia, studiedagen, workshops en trainingen wil IMPACT blijvende resultaten genereren bij de generaties van morgen en overmorgen. Onze Hasseltse partner in IMPACT LEARN is PXL-MAD School of Arts.

- IMPACT LAB
Via zogenaamde 'open calls' richten we ons op kunstenaars die voor hun artistieke praktijk op zoek zijn naar geavanceerde technologische ondersteuning. Na goedkeuring van het project krijgen zij financiële, technische en inhoudelijke steun vanuit kenniscentra en gespecialiseerde bedrijven uit de regio. Hiervoor werken we samen met UHasselt-EDM/IMINDS als partner.

- IMPACT FORUM
In november 2018 organiseren we het tweede IMPACT Forum in diverse steden in de Euregio. 

volledig programma:
impact-regio.eu/nl
 programma IMPACT

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring