vr 13 mrt 2020 - 20.00 u

Bohren & Der Club of Gore

vr 13 mrt 2020
20.00 u
  • vr 13 mrt 2020
    20.00 u
    Muziekodroom
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De Duitse instrumentale slowjazz/ambient band Bohren & Der Club of Gore werd in 1992 gevormd door vier jeugdvrienden die elkaar kennen uit de grindcore-, hardcore-, death- en doom metal-scene. Ze benoemen deze genres naast jazz en ambient als hun grootste inspiratiebronnen en maken, zoals ze het zelf omschrijven, 'doom ridden jazz music'.

Met Dolores uit 2006 en Piano nights uit 2013 bereikten ze voor het eerst een wat ruimer publiek. Net, alweer 7 jaar later, verscheen Patchouli blue. Hun negende album klinkt opnieuw als de ongeschreven soundtrack bij een film noir van David Lynch, met de meest donkere ambient en de blauwste jazz die Angelo Badalamenti schrijft met op de achtergrond het ‘doom'-sfeertje van Black Sabbath, Gore of Earth.

Geen easy listening voor bij die uitgestelde yoga-sessie, tenzij het er misschien eentje is ten huize van Mike Patton, de Faith No More-frontman die met zijn Ipecac-label buiten platenbaas ook één van hun grootste fans is.

Unieke kans om deze legendarische cult band in de intieme club van Muziekodroom te ontdekken!

onderdeel van
AMP
Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring