za 1 feb 2020 - 20.00 u

The Colorist Orchestra & Gabriel Rios

support: Keto
za 1 feb 2020
20.00 u
  • za 1 feb 2020
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

The Colorist Orchestra is het bijzondere achtkoppige collectief rond Aarich Jespers (o.a. Zita Swoon, Melanie De Biasio) en Kobe Proesmans (o.a. Gabriel Rios, El Tattoo Del Tigre). Door de unieke samenwerking met één singer-songwriter per project en de combinatie van eigenzinnig ingezette klassieke instrumenten met een eerder ongewoon en eclectisch instrumentarium bewandelen ze steeds weer grillige muzikale paden vol avontuur en experiment.

Hét idee achter The Colorist Orchestra is het herwerken, het 're-arrangeren' van het repertoire van één specifiek artiest. Zoals een 'colorist' doet met een film of een strip. Zo ontstaan nieuwe arrangementen van bestaande composities als 'akoestische remix' of 'omgekeerde karaoke'. En die frisse herwerkingen worden vervolgens live gebracht in een exclusieve concertreeks.

Die aanpak resulteerde de voorbije jaren met de Braziliaanse Cibelle, de Zweeds-Japanse Sumie Nagano, de IJslandse Emiliana Torrini (CCHA, 2015), de Ierse Lisa Hannigan en de Amerikaan Howe Gelb in een aantal bezielde en verbluffende concerten op tal van podia in binnen- én buitenland.

Dit keer nodigt The Colorist Orchestra Gabriel Rios uit. Zijn unieke stem en vertelkracht als songschrijver en de permanente zoektocht naar muzikale uitdagingen van deze wereldburger laverend tussen Puerto Rico, Gent, New York en Amsterdam, zijn het uitgangspunt voor deze avontuurlijke samenwerking. Een avond om echt naar uit te kijken!

Support is Keto, of het dromerige alias van de Britse singer-songwriter Leah Sanderson, die aan de slag gaat met de 21ste-eeuwse folktraditie. Het levert haar lof op van artiesten als Low, Aldous Harding, Julia Jacklin en Simone Felice. Met haar debuut Blackened pool presenteert ze een collectie van tijdloze, eerlijke, minimalistische songs.

"**** Het is alsof Tom Waits samenwerkt met Astor Piazzolla, en het orkest verwijst zelf naar Harry Partch en het Kronos Quartet. Het resultaat is sprookjesachtige muziek die aangenaam inwerkt op het hoofd, omdat ze nooit effecten zoekt, en heel veel kleine deeltjes kunstig samenkomen tot een meer omvattend geheel. Soms is dat dramatisch, maar veel vaker tintelend. Het luistert als een warme familie." De Standaard, 23 januari 2020
"**** De wisselwerking tussen The Colorist en Rios deed je als toeschouwer regelmatig de oren spitsen en viel, na de vorige projecten van de groep, beslist niet uit de toon. Het blijft spannend en we zijn nu al benieuwd naar de volgende gegadigde. Kan iemand misschien even Nick Cave bellen?" Humo, 23 januari 2020

credits

zang & gitaar Gabriel Rios / wooden drums & kalebas Kobe Proesmans / flapamba, anklung & melodische percussie Aarich Jespers / melodische percussie, gehamerde mbar & spaak Sep François / vleugelpiano, prepared piano & keys Wim de Busser / contrabas & elektrische bas Tim Vandenbergh / elektronica & objecten Inne Eysermans / viool Jeroen Baert / altviool Karel Coninx / © Charlie De Keersmaecker
gabrielrios.comthecoloristorchestra.com & ketomusic.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring