Compagnie Lodewijk/Louis & Theater FroeFroe

Titus
wo 22 jan 2020
20.00 u
  • wo 22 jan 2020
    20.00 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Titus is back!
Nu, twintig zonen armer, vele zeges rijker, wandelt hij de stad weer in.
Zijn volk heeft hij gediend.
Tijd voor zichzelf.
De stad verlangt van hem één laatste gift:
Den oudste zoon van d’ Evil Queen, Tamora moet eerst nog voor haar neus op
’t offerblok.
Tegen zijn zin ontlokt hij zo de golf van wraak die hij nu net vermijden wou.


Wat doe jij als iemand je kind, vrouw, vriend of geliefde iets aandoet? Op welk moment geeft een goedmenend en vredelievend mens het op?


Dat dilemma is waar de makers zich op hun geheel groteske en absurd-komische manier over buigen met Titus. Gebaseerd op Shakespeares meest brute en gruwelijke tragedietheater Titus Andronicus maken ze een muzikale theatervoorstelling over een angst die zich vandaag steeds meer in onze contreien manifesteert. Door het machismo van (inter)nationale leiders weerklinkt de taal van de vergelding steeds luider. 75 jaar Europese vrede, is het een luxe die te lang duurde?


Compagnie Lodewijk/Louis en Theater FroeFroe vinden mekaar in de liefde voor klassiek drama, zwarte humor en de combinatie van beeld en muziek. Yves De Pauw bewerkt Titus tot een explosief, hedendaags Tarantino-script en blijft tegelijk trouw aan Shakespeares versvorm. Mike De Ridder plaatst zijn hip-hop vers van de straat naast de beats en zang van Stijn Cole. Topacteurs zorgen samen met geniale poppen voor spelplezier in een verhaal over het punt waarop een man en een vrouw breken en meegaan in de waanzin van de vergelding.

"*** Het spectaculaire Titus serveert Shakespeare op zijn bloederigst. Allerminst kinderkost."
De Standaard, 20 augustus 2018

credits

tekst Yves De Pauw, vrij vertaald naar Titus Andronicus van de heer William Shakespeare / regie Yves De Pauw & Marc Maillard / met Yves De Pauw, Iris Van Cauwenbergh, Hanne Torfs, Mike De Ridder, Gert Dupont, Dries De Win, Kelly De Mol, Koen Swanenberg & Heleen Haest / muziek Mike De Ridder, Salahdine Kacemi (NoMoBS) & Hanne Torfs / muzikale leiding Stijn Cole / poppen & decor FroeFroe atelier door Bruno Smeyers, Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Patrick, Jan & Marc Maillard / kostuums Astrid Michaelis met assistentie van Lotte Boonstra / met steun van de Belgische Taxshelter, het Vlaams Fonds voor de Letteren & de Stad Antwerpen / met dank aan BNP Fortis Paribas Film Finance / inleiding Tuur Devens / © Marc Maillard
compagnielodewijklouis.org & froefroe.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring