za 25 apr 2020 - 17.00 u

Charlotte Vanden Eynde & Nicolas Rombouts

Hyphen
za 25 apr 2020
17.00 u
  • za 25 apr 2020
    17.00 u
    podium op podium theaterzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Charlotte Vanden Eynde creëert choreografieën waarin het lichaam op een zeer beeldende en sensitieve manier centraal staat. Ze werkt vaak samen met andere choreografen, theatermakers, filmmakers en muzikanten. Bassist Nicolas Rombouts koos resoluut voor een opleiding aan het Leuvense Lemmensinstituut. Hij eet al jaren gretig van verschillende muzikale walletjes, en speelt/speelde bij Dez Mona, Guido Belcanto, Helmut Lotti e.v.a.

Ze ontmoetten elkaar in 2015 toen ze uitgenodigd werden om samen een publieke improvisatie te doen. Er ontvouwde zich een bijzondere artistieke wisselwerking, waarbij hun beider manier van creëren veel raakvlakken bleek te hebben. Voor Rombouts is muziek spelen instant compositie, voor Vanden Eynde is dansen denken. Bij het samen improviseren wordt dit ook sámen denken.

‘Hyphen’ is Engels voor ‘koppelteken’. Als twee begrippen door een koppelteken verbonden worden, ontstaat er niet alleen een relatie tussen beide, maar vormt zich ook een nieuw begrip, dat beide omvat. Het koppelteken staat echter ook voor de afstand tussen twee elementen of personen.

In Hyphen zijn dans en muziek gelijk. Samen zoeken Vanden Eynde en Rombouts naar kantelpunten waarin muziek beweging kan worden en beweging muziek. Tegelijkertijd nodigen ze het publiek uit deelgenoot te worden van de mogelijkheden die elk nieuw moment genereert.

Een voorstelling over de kracht én de kwetsbaarheid van handelen en aanwezig zijn in het hier en nu.

credits

dans & creatie Charlotte Vanden Eynde / muziek & creatie Nicolas Rombouts / lichtontwerp Jan Maertens / artistiek advies Marc Vanrunxt & Simon Lenski / productie KAAP / coproductie Concertgebouw Brugge & Les Brigittines Brussel /  met de steun van kunstencentrum nona Mechelen en CAMPO Gent / © Femke den Hollander

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring