cultuurcentrum Hasselt

Tournée locale

culturen met de buren i.s.m. Dienst cultuur en vele anderen - wo 17 apr t/m zo 5 mei 2024

Tournée Locale? Dat zijn kleine en fijne culturele activiteiten voor én door wijkbewoners! In 2024 loopt dit wijkenfestival georganiseerd door stad Hasselt van 17 april tot en met 5 mei in Kuringen en Schimpen. Ook CCHA draagt zijn steentje bij in de programmering. Ontdek hieronder welke activiteiten wij organiseren en ontdek het volledige programma op hasselt.be/tourneelocale.

Activiteiten georganiseerd door CCHA:
- zo 28 april - 14u-16u30: Collectief IJLLAND - Van stilte naar creatie
- za 5 mei - 13u30-15u30: Compagnie KraK - BankContact Invasie Junior
- za 5 mei, 17u - concert Winston

Collectief IJLLAND
Van stilte naar creatie: creatieve expressieworkshop met live muziek en storytelling

Tijdens deze workshop nodigen schrijfster en storyteller Lies Verswijvel (Magic in motion) en muzikante componiste Patricia Vanneste (Sohnarr, Driftwood, ex-Balthazar) je uit om een diepe duik in je eigen creativiteit te nemen op een intuïtieve, verbindende en ongedwongen manier. We verzamelen die dag in het Prinsenhof waar je, aangekomen in je eigen stilte, op een prachtige houten vloer liggend kan genieten van live muziek en storytelling door het collectief. Na deze artistieke proloog kan er individueel aan de slag gegaan worden met een materiaal naar keuze om zo expressie te geven aan wat er op dat moment opborrelt. Het creatieve proces wordt versterkt door de harmonie tussen muziek en verbeelding, waardoor een unieke synergie ontstaat. 

Na het creatieve avontuur is er een reflectiemoment voorzien met thee en koffie, waar er vrijblijvend ruimte is om te delen over de ontstane creaties en gezellig na te praten.

Collectief IJLLAND bouwt bruggen tussen zichtbare en onzichtbare werelden door middel van muziek en storytelling. Schrijfster Lies Verswijvel en muzikante componiste Patricia Vanneste nodigen uit tot durven wegdrijven van het vasteland om je eigen eiland te worden. Tot het durven varen van een andere koers. Om je in het ijle te begeven en zo je eigen waarheden te achterhalen.

praktisch
zo 28 april - 14u-16u30
Prinsenhof, Prinsenhofweg 21, 3511 Kuringen
doelgroep: jongeren en volwassenen
Inschrijven? Deelnemen is gratis mits inschrijving. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar kaartverkoop@ccha.be.


Compagnie KraK
BankContact Invasie Junior

“Hallo, wij zijn van BankContact. We hebben een bankje en tijd. Wil jij even zitten?”

Twee kinderen dragen samen een bankje. Je ontmoet ze ergens in de buurt. Op zoek naar verbinding en verstilling gaan tien duo’s in gesprek met wie tijd heeft.

Aan het eind van elke interventie worden alle bankzitters uitgenodigd voor een slotmoment. Met woorden, muziek en een glas toosten we op de schoonheid van de kleine ontmoetingen van het leven.

oproep
Heb je zin om zelf één van de bankdragers te zijn? We zoeken namelijk tien duo’s van kinderen tussen de 9 en 12 jaar die met een bankje op stap willen gaan én (volwassen) begeleiders. We verzamelen op zondag 5 mei om 13u30 aan het Prinsenhof. Tijdens een korte introductie krijg je tips en tricks om het gesprek te starten. Je krijgt een kaartje mee met een aantal kernzinnen. Daarna ga je op stap. Elk duo wordt vergezeld door één volwassene.

Wil je graag bankdragen of begeleiden? Stuur dan een mailtje naar dagvoorstellingen@ccha.be met daarin je naam, leeftijd en telefoonnummer. Misschien tot snel?

concert Winston

Winston is de band rond frontman Simon Alice René. Hun eerste album WNSTN (2023) ontsproot geheel aan de zanger zijn brein en was daardoor zowel muzikaal als tekstueel de evenknie van zijn guerrillapoëzie. Een muzikale breedte die Knack hen in het vakje “electropoprockband” deed schuiven. Hiermee win je gegarandeerd een potje Scrabble!

praktisch
zo 5 mei 2024 - 16u-17u (tijdens het Slotfeest van Tournée Locale)
gratis concert, iedereen welkom