Het Kwartier/Freek Mariën & Carl von Winckelmann

residentie: 20-31 mei 2019
20
mei
-
31
mei
onderdeel van
actueel

biografie
Freek en Carl zijn theatermakers, regisseurs en schrijvers. Ze maken elk al een aantal jaren voorstellingen voor jong en minder jong publiek, waarin tekst telkens een centrale plaats inneemt en - al naargelang de inhoud- vele vormen kan aannemen. In 2017-2018 maakten ze Het puin van Eden, een voorstelling die ze geheel samen schreven en regisseerden. Er is een sterk verlangen om deze werkrelatie de komende seizoenen verder te zetten, binnen verschillende constellaties.


projectomschrijving
Binnen het LAB gaan Carl en Freek een schrijfonderzoek voeren. Ze willen zich verdiepen in de kunst van de korte, op zich staande scène. Het theatrale equivalent van een song. Via deze vorm gaan ze verschillende inhouden en stijlen verkennen, voor diverse publieken. Het materiaal wordt onmiddellijk gelezen en besproken met een groepje verwante acteurs. Kunnen scènes los van elkaar bestaan? Kan je een voorstelling opbouwen als een concert? En wat doet dat met een publiek? Dit is de start van een hopelijk langlopend onderzoek, met meerdere 'albums', waarvan ook de vorm en duur van de mogelijke 'concerten' een deel van het onderzoek is.

credits

© Johan Jacobs & Vicky Bogaert

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten