Embrujo español

symphoniaASSAI o.l.v. Wouter Lenaerts & Cedric Honings (gitaar)
zo 3
februari

Toen de Spaanse componist Manuel de Falla in het begin van de 20ste eeuw vanuit Spanje naar Parijs verhuisde om zijn muzikale horizon te verruimen en er de avant-garde van dichtbij mee te maken, trof hij er een stad aan vol muziek geïnspireerd op muziek uit zijn vaderland.
 

Joaquín Rodrigo, de componist van het onsterfelijke Concierto de Aranjuez, is een 20ste-eeuws buitenbeentje. Terwijl zijn tijdgenoten nieuwe compositievormen opzochten, haalde hij inspiratie uit de Spaanse klassieke en volksmuziek, die vaak oude melodieën als thema gebruiken. Ook hij trok naar Parijs en raakte er bevriend met Maurice Ravel.
 

Ravel werd geboren in de Franse Pyreneeën, op slechts een tiental kilometer van de Spaanse grens. Hoewel hij het grootste deel van zijn leven in Parijs doorbracht, weerspiegelt Ravels muziek een diepgaande invloed van het Spaanse muzikale erfgoed, dat hij reeds als kind meekreeg via de volksliederen die zijn Baskische moeder voor hem zong.
 

SymphoniaASSAI werd in 2009 opgericht en opereert sinds drie jaar vanuit Hasselt. Repetities en workshops vinden plaats in het conservatorium, concerten in onze concertzaal. Onder leiding van Wouter Lenaerts wil symphoniaASSAI nog meer kans geven aan lokaal muzikaal talent, een streven dat we maar wat graag ondersteunen.

Joaquín Rodrigo Dos miniaturas andaluzas & Concierto de Aranjuez
Maurice Ravel Petite symphonie (transcriptie Rudolf Barshai)
Manuel de Falla El amor brujo

credits

dirigent Wouter Lenaerts / gitaar Cedric Honings / inleiding Stijn Paredis / © Michael Nunes
symphonia-assai.be & cedrichonings.com

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten