Nieuwjaarsconcert

Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Philippe Herreweghe & Florian Boesch (bariton)
zo 6 jan 2019
 • zo 6 jan 2019
  11.00 u
  concertzaal
  Geweest
 • zo 6 jan 2019
  15.00 u
  concertzaal
  Geweest
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Johann Strauss, Kurt Weill en Cole Porter laten horen dat ook het lichte genre ijzersterk kan zijn. Philippe Herreweghe waagt dit jaar dan ook de oversteek van het Weense Prater naar het musical-gekke Broadway.
 

Bariton Florian Boesch - een uitmuntende bariton die samenwerkte met Nikolaus Harnoncourt en Riccardo Chailly - opent het Great American songbook en begroet het nieuwe jaar met onvergetelijke standards van Cole Porter en co. Hij stond eerder al op de planken van verschillende operahuizen en festivals, maar is het meest actief in de concertzaal, waar hij met regelmaat samenwerkt met Jordi Savall, Adam Fischer en Philippe Herreweghe. Zijn recente opname van Schuberts Winterreise met Malcolm Martineau aan de piano werd door de pers unaniem op lovende kritieken onthaald.
 

Philippe Herreweghe vult aan met heerlijke walsmuziek van de familie Strauss. Hoe zou het de wals vergaan zijn, mocht Johann Strauss er niet geweest zijn? De koning van de driekwartsmaat heeft deze dans tot één van de meest prestigieuze uit de muziekgeschiedenis gemaakt. Philippe Herreweghe neemt je mee naar het Wenen van weleer, toen de Donau nog schoon en blauw was en de champagnekurken feestelijk de lucht in schoten. Kom dat horen, want zijn historisch geïnformeerde lezing van Strauss’ meest fijnzinnige orkestwalsen laat zich niet samenvatten in één-twee-drie.
 

Let’s misbehave, unter Donner und Blitz! Daarna walsen wij samen met u het glas op 2019!

programmaboekje

credits

dirigent Philippe Herreweghe / bariton Florian Boesch / © Kimson Doan, Michiel Hendryckx, Lukas Beck & Vincent Callot 
antwerpsymphonyorchestra.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring