Het verhaal van het verhaal (8+)

Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis
za 10
november
onderdeel van
familieABO

Joehoe?
Is daar iemand?
Ergens een verhaal?

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos!

Het verhaal van het verhaal gaat over…. tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.

Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

Hoe maak je hiervan spannend theater? Laat dat maar aan Jetse Batelaan over. Van werkelijkheid maakt hij theater en andersom. In samenspel met het publiek creëert hij magische werelden waarin het plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Met veel grappige vondsten, absurde en eigenzinnige situaties en een portie onderkoelde humor maakt hij van elk thema een eigen verrassende en uitdagende wereld. Denk maar aan het fantastische Oorlog tijdens Krokusfestival 2017 of Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (CCHA, 2017).

Het verhaal van het verhaal is een onvervalste 'Batelaan', een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een voorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel!

credits

regie Jetse Batelaan / regieassistentie Tim Verbeek / dramaturgie Peter Anthonissen / spel Goele Derick, Jente De Motte, Hanneke van der Paardt, Tjebbe Roelofs, Peter Vandenmeulenbroecke & Jurjen Zeelen / decor & lichtontwerp Theun Mosk / kostuums Liesbet Swings / muziek Gerjan Piksen / tekstbijdragen Don Duyns

hzt.nl & artemis.nl

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten