cultuurcentrum Hasselt

Jasper Steverlinck

Night prayer
wo 23 jan 2019 & vr 1 feb 2019
wo 23 jan 2019
&
vr 1 feb 2019

Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Bij de essentie. Op het net verschenen Night prayer draait het uitsluitend om song-writing in de puurste vorm. Daar is tijd overheen gegaan. Véél tijd. Het met goud bekroonde Songs of innocence dateert alweer van 2004.
 

Heel even dacht Jasper dat hij hip moest zijn, dat het cool moest klinken. Maar hoe groot de producers ook waren: Jasper herkende er zichzelf niet meer in. Het moest transparanter. Less is more. En dus werden de arrangementen uitgekleed, de teksten ontdaan van poëtische metaforen.
 

"Al mijn favoriete artiesten - Nina Simone, Bruce Springsteen, Paul Simon, Bill Withers - houden je met hun songs een spiegel voor. Ze schrijven over het échte leven." Jasper Steverlinck

Met de hulp van producer Jean Blaute zong Jasper elk nummer in één take in. Zonder trucs, zonder knip- of plakwerk. Luister naar het bloedstollende That’s not how dreams are made, Here’s to love (het themalied van Music for life 2017), Broken of Night prayer en je hoort iemand die het aandurft om zichzelf helemaal bloot te geven.
 

Ga dus even zitten voor Night payer. Neem er je tijd voor. Luister nadien nog een keer. En besef dat je naar de plaat van het jaar luistert. En dat je die ook live kan meemaken in CCHA, opnieuw. Ditmaal echt met een nieuwe plaat onder de arm, begeleid door een gitaar en de piano van Valentijn Elsen.

credits

zang & gitaar Jasper Steverlinck / piano Valentijn Elsen / © Charlie De Keersmaeker
jaspersteverlinck.com