cultuurcentrum Hasselt

Soundscape @ CCHA

immersive concerten i.s.m. AMPTEC

WAT
Mono, stereo, surround… immersive: Soundscape van D&B Audiotechnik brengt de muziekbeleving van artiest én publiek naar een ander niveau. Het audiosysteem lokaliseert elk individueel geluidsobject, kan het zelfs volgen wanneer het beweegt, lijnt het oog en oor op elkaar, brengt bij elkaar wat bij elkaar hoort. Het publiek hoort nu wat het ziet en vice versa. 

Verschillende binnen- en buitenlandse artiesten zijn met deze nieuwe technologie bezig: Björk tourde er recent mee door Europa, net als Kraftwerk. 

Eind 2019 werd - als eerste theaterzaal in Europa! - de kleine theaterzaal van CCHA door AMPTEC uitgerust met Soundscape, gevolgd door een demo voor professionals (lees: de geluidsmixers van artiesten, live en in de studio). 

HOE
Professionele muzikanten en hun crew of organisaties en organisatoren die de mogelijkheden van het systeem willen verkennen, kunnen gebruik maken van onze kleine theaterzaal om in een unieke setting en op professionele basis te werken. Daarnaast organiseren we try-outs en concerten (van de (onderzoeks)projecten) die de mogelijkheden van het systeem laten klinken. 

WIE & WANNEER - residenties & creaties
Echo Collective - jan, apr, sep 2021 & mrt 2022
Het Brussels-based ensemble Echo Collective stond de voorbije jaren herhaaldelijk op het CCHA-podium. Van de oude gevangenis/UHasselt over hun plays Amnesiac en als ‘de strijkers van A Winged Victory For The Sullen en Jóhann Jóhannsson’. Naar aanleiding van hun eerste album met ‘eigen’ muziek The see within resideerden ze in CCHA ter voorbereiding van de live shows daarvan. Daarnaast werkten ze ook een hele week, inclusief opnames, aan een nieuw 'immersive' album in CCHA.

Poltrock & de Roover - sep & okt 2021
David Poltrock werkte vijf jaar lang aan eigen muziek: Mutes, Moods en Machines. Instrumentale composities van minimale pianostukjes over donkere ambient soundscapes tot elektronische clubtracks. Adriaan de Roover bracht de voorbije jaren als Oaktree een frisse mix van (post)klassiek, ambient en elektronica. In 2019 volgde Leaves, een wondermooi debuut onder eigen naam. Samen met Aïda Gabriëls werken ze in CCHA aan VACUUM, een  'immersief' project mét dans en video. 

Svínhunder - okt 2021
Michel Bisceglia en Hans Mullens componeerden en orkestreerden - naast hun vele eigen (jazz)projecten als het Michel Bisceglia Trio en Kameel en samenwerkingen met Buscemi, Arsenal en vele anderen - jarenlang muziek voor (inter)nationale filmprojecten. Sinds kort verenigen ze hun muzikale krachten in Svínhunder. Gedurende twee weken werkte Svínhunder met full band aan nieuwe ‘immersive’ composities, gevolgd door een live presentatieconcert.

dbsoundscape.com & amptec.be

   

 • Soundscape(s)

  STUFF.
  vr 27 sep 2024 - 20:00
  kleine theaterzaal
  vr 27 sep 2024
  20:00
  tickets