cultuurcentrum Hasselt

VACUUM

Poltrock & de Roover
di 5 okt 2021 - 20.00 u - 21.00 u
di 5 okt 2021
20.00 u - 21.00 u
  • di 5 okt 2021
    20.00 u - 21.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

David Poltrock is al vele jaren muzikant en producer (De Mens, Hooverphonic, K’s Choice…). Hij schaafde 5 jaar lang aan de trilogie Mutes, Moods en Machines (2018): instrumentale composities van minimale piano over sfeervolle soundscapes tot energieke clubtracks. Of: Nils Frahm en Jóhann Jóhannsson meet Can en Soulwax. Adriaan de Roover bracht als Oaktree een frisse mix van (post)klassiek, ambient en elektronica. In 2019 volgde Leaves, een wondermooi debuut onder eigen naam. Herfstige luistercomposities vol bedwelmende harmonieën, korrelige ruis en kabbelende beats, voor fans van Nicolas Jaar, Burial en Four Tet.

Vanuit een wederzijdse fascinatie trokken Poltrock en de Roover samen de studio in om er een 10-tal sessies later weer uit te komen met een broeierige instrumentale ambient soundtrack die je een uur lang laat vertoeven in een spanningsveld dat voortdurend evolueert en waarbinnen alle besef van ruimtelijkheid en focus verloren gaat.

Uit die klanklandschappen ontstond VACUUM, een boeiend audiovisueel project. Een voorstelling die geen klassieke concertervaring biedt en die de bezoeker onderdompelt in een universum zonder ijkpunt. In een regie van Aïda Gabriels gaat de muziek in dialoog met dans, licht en video. Concerten elders in Vlaanderen zijn in quadrofonie maar in CCHA volledig ‘immersief’ op ons Soundscape geluidssysteem.

onderdeel van

credits

muziek David Poltrock & Adriaan de Roover / regie Aïda Gabriëls / dans Pieter Desmet / video Wim Piqueur / lichtontwerp Jan Van Lindt / geluidsontwerp Yoran Cambier / coproductie CCHA / met de steun van Ancienne Belgique Brussel & Consouling Sounds Gent / © Wim Piqeur, Julie Calbert, Naser Kianersi & Agathe Danon
poltrock.be, adriaanderoover.net, oester.club & natureabhorsavacuum.be