cultuurcentrum Hasselt

Svínhunder

wo 6 okt 2021 - 20.00 u - 21.00 u
wo 6 okt 2021
20.00 u - 21.00 u
  • wo 6 okt 2021
    20.00 u - 21.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

première

Michel Bisceglia en Hans Mullens zijn hun leven lang al soulmates. Ze gingen elk hun eigen muzikale weg, maar ze volgden steeds elkaars artistieke avonturen. Beide componisten componeerden en orkestreerden - naast hun vele eigen (jazz) projecten als het Michel Bisceglia Trio en Kameel en samenwerkingen met Buscemi, Arsenal en vele anderen - jarenlang muziek voor (inter)nationale filmprojecten.

Sinds kort verenigen beide componisten hun muzikale krachten in Svínhunder: een experimenteel speelveld voor piano, een al dan niet akoestische baslijn, sound design en electronics. In Svínhunder dagen ze elkaar muzikaal uit en combineren ze soundscapes met strijkers in een instrumentaal filmisch geluidsuniversum.

Na Anna (2019), een bijdrage aan het album Piano layers (2020) en de soundtrack van De bende van Jan de Lichte (2020) werkt het duo volop aan nieuwe composities. Daarvoor gaan ze maar wat graag aan de slag op ons unieke Soundscape geluidssysteem, gevolgd door een exclusief try-out concert!

onderdeel van

credits

piano, keyboards & percussie Michel Bisceglia / bas, keyboards, elektronica & percussie Hans Mullens / band ntb / coproductie CCHA / © Eric Engels
svinhunder.com