praktisch

inschrijven, veiligheidsplan corona, een goede voorbereiding is goud waard & muzisch schoolklimaat

INSCHRIJVEN

infomoment
Het infomoment voor het secundair onderwijs gaat online door op woensdag 2 juni 2021. De inschrijvingen voor het secundair onderwijs starten op woensdag 9 juni 2021 (vanaf 9 u) via het digitale inschrijvingsformulier. 

Het infomoment voor het basisonderwijs gaat door op woensdag 9 juni 2021. De inschrijvingen voor het basisonderwijs starten op woensdag 16 juni 2021 (vanaf 9 u) via het digitale inschrijvingsformulier. 

Scholen die aanwezig zijn op het (online) infomoment krijgen voorrang bij het inschrijven. 

overzicht voorstellingen
Je vindt het overzicht van de schoolvoorstellingen terug op deze website. We brengen dit jaar geen schoolbrochure uit. Scholen die niet aanwezig waren op het infomoment, kunnen de website raadplegen voor een overzicht van de voorstellingen.

Het secundair onderwijs kan inschrijven vanaf woensdag 9 juni 2021 om 9u en het basisonderwijs kan inschrijven vanaf woensdag 16 juni 2021 om 9 u.

hoe inschrijven?
inschrijvingsformulier
Het inschrijven gebeurt digitaal. Je ontvangt dus geen inschrijvingsformulier, maar gaat eenvoudigweg naar ccha.be/scholen. Enkele van de velden zijn verplicht, andere optioneel. Vermeld bij elke keuze twee alternatieven voor het geval jouw eerste keuze reeds volzet is.

let op!
Het inschrijvingsformulier is geen definitieve reservatie. Je inschrijvingsformulier wordt verwerkt volgens de chronologie van ontvangst. Er wordt zoals steeds naar gestreefd om je je eerste keuze te geven. Vervolgens neemt CCHA contact met je op. Inschrijvingen per mail, fax, telefoon of brief worden niet verwerkt. 

aantal leerlingen
Zorg ervoor dat bij de inschrijving het aantal leerlingen zo goed mogelijk klopt. Dit is belangrijk, want indien de dag van de voorstelling de afwijking van het aantal leerlingen groter is dan 10%, dan wordt 90% van het bevestigde aantal aangerekend. Ook bij eenzijdige annulering of het niet-opdagen door de school, wordt 90% van het bevestigde aantal gefactureerd. Voor afwezige leerlingen (door bijvoorbeeld ziekte) op de dag van de voorstelling, kan je tot maximum 10% van de bevestigde aantallen aftrekken. 

aantal begeleiders
Vermeld bij je inschrijving ook het aantal begeleiders. Schoolvoorstellingen kennen een maximumcapaciteit die niet overschreden kan worden. Zeker bij voorstellingen waarbij het publiek op het podium moet plaatsnemen, is het belangrijk om op voorhand het aantal volwassen begeleiders in te schrijven.
Per 15 leerlingen kan 1 begeleider de voorstelling gratis bijwonen. Indien er meer begeleiders de voorstelling wensen bij te wonen en de maximumcapaciteit nog niet is overschreden, dan kan dat perfect. In dat geval betaalt de extra begeleider de prijs die aangegeven staat op de website. 

bevestiging
Je inschrijving is definitief na schriftelijke bevestiging van CCHA. Deze bevestiging ontvang je in de tweede helft van september en blijft als overeenkomst het hele seizoen geldig. Zodra je deze bevestiging hebt ontvangen, ligt/liggen de door jou gevraagde voorstelling(en) vast. 

betaling
Na ontvangst van de factuur, schrijft de school het verschuldigde bedrag over. 

wijzigingen & annuleringen
Door overmacht is het mogelijk dat een activiteit wijzigt van datum of geannuleerd wordt. In dat geval word je onmiddellijk op de hoogte gebracht en krijg je een oplossing of een alternatief aangeboden. In geen geval kan CCHA aansprakelijk worden gesteld voor deze uitzonderlijke omstandigheden.

Indien je vragen hebt over een voorstelling, over je inschrijving of de inschrijvingsprocedure, kan je een mailtje sturen naar dagvoorstellingen@ccha.be.
 

VOORZORGSMAATREGELEN CORONA

CCHA houdt rekening met de geldende coronamaatregelen die aansluiten bij het moment van de voorstelling. We zullen volgende maatregelen (zolang als die nodig zijn) blijven respecteren:

1. afstandsmaatregelen en maximum publiek
CCHA houdt zich aan het geldende maximum aantal bezoekers en aan de social distancing maatregelen.  

2. hygiënemaatregelen
CCHA voorziet ontsmettingsgel voor de handen bij het binnengaan van het gebouw. Alle leerlingen en leerkrachten/begeleiders zijn verplicht om hun handen te ontsmetten bij het binnengaan. We vragen ook aan alle begeleiders en leerkrachten om een mondmasker te dragen bij aankomst en gedurende de voorstellingen. Hetzelfde geldt voor de leerlingen van het secundair onderwijs (12+). 

3. reiniging en ontsmetting van de ruimtes
Zowel de theaterzalen, als de parketzalen, gangen en toiletten laten wij dagelijks reinigen en ontsmetten. De toiletten worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd. 

4. verluchting ruimtes
Onze theaterzalen zijn uitgerust met een verluchtingssysteem dat ervoor zorgt dat er steeds toevoer is van frisse, zuivere lucht. In onze parketzalen zullen we zo goed mogelijk verluchten door de ramen en deuren open te laten staan. 


EEN GOEDE VOORBEREIDING IS GOUD WAARD

lesmappen, voorbereidingen & nabesprekingen
vooraf
Een goede voorbereiding is een bepalende factor in de theaterbeleving van de leerling.

Naar welk genre voorstelling ga je kijken? Theater, dans, muziek of net een mix van disciplines? Wordt er gesproken of is de voorstelling woordeloos? Waar gaat de voorstelling over? Wie heeft de voorstelling gemaakt?  

Een voorbereiding hoeft niet altijd lang te duren. Een lesmap kan je daarbij helpen. Van zodra we de lesmappen hebben ontvangen, plaatsen we ze op deze website. Op de webpagina van de voorstelling vind je ook steeds de meest recente info terug, net als foto’s, filmpjes en trailers, recensies en nuttige links. Niet alleen weten de leerlingen zo wat ze kunnen verwachten, ze zijn ook vaak nieuwsgierig naar wat komen gaat en hun luister- en kijkbereidheid neemt toe.

achteraf
Soms is een voorbereiding alleen niet voldoende en vraagt een voorstelling om een gesprekje achteraf. Een voorstelling kan de leerlingen erg raken of er blijven nog enkele losse eindjes over die uitgeklaard moeten worden. Soms zijn de reacties heftig: positief of net negatief. Het is steeds nuttig om even samen stil te staan bij wat je net gezien hebt. Wat vond je leuk? Wat vond je minder leuk? En waarom precies?  

praktische voorbereiding
Niet alleen inhoudelijke info bereidt de leerling voor op een theaterbezoek. Ook praktische elementen spelen een rol.

Waar vindt de voorstelling plaats? Hoe gedraag je je in een voorstelling? Mag je lachen als je iets grappig vindt? Of moet je net muisstil zijn? Mag je een foto nemen wanneer je iets leuks op het podium ziet? En mag je een pas binnengekomen chatberichtje checken?

Is de leerkracht enthousiast over het theaterbezoek? Heb je je erg moeten haasten of liep er iets mis waardoor je buiten adem de zaal binnenkomt?

Ook deze zaken beïnvloeden een theaterbeleving.
 
We zetten alvast nog enkele praktische afspraken voor je op een rijtje:
- We proberen de voorstelling tijdig te laten starten. Om je collega-leerkrachten (die misschien de bus moeten halen) niet in de problemen te brengen, ben je minimum 20’ voor aanvang aanwezig.
- Informeer vooraf naar de duur van de voorstelling. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
- Geef voor aanvang van de voorstelling het totaal aantal leerlingen en leraren door aan de medewerker van CCHA.
- Omwille van de brandveiligheid is het gebruik van de gratis vestiaire verplicht. CCHA kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of verlies. Tip: laat jassen als het kan in de bus en breng geen waardevolle voorwerpen mee.
- Drank en snoep horen niet thuis in een schouwburg.
- iPads, digitale horloges en mobiele telefoons worden uitgeschakeld bij aanvang van de voorstelling. De oplichtende schermen leiden de kunstenaars op het podium af en zijn storend voor de andere aanwezigen.
- Foto’s nemen is verboden, tenzij uitdrukkelijk wordt meegedeeld dat het kan.
- Samen met de leraren werken onze medewerkers aan een aangename attitude bij de leerlingen zodat iedereen ten volle kan genieten van de voorstelling.

Een aangename en boeiende voorstelling gewenst!


MUZISCH SCHOOLKLIMAAT

CCHA is één van de cultuurschakels van de CANON cultuurcel en werkt graag mee aan de uitbouw van een muzisch schoolklimaat. CCHA gaat ook in op jouw concrete vragen om samen een project uit te werken. Heb je ideeën of vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren: dagvoorstellingen@ccha.be.

cultuurkuur.be
Vanaf 1 februari 2015 werd alle informatie over het ondersteuningsproject dynamo3 geïntegreerd binnen cultuurkuur.be. Dynamo3 ondersteunt de scholen met praktijkvoorbeelden, vervoer met De Lijn naar culturele bestemmingen en subsidies voor creatieve projecten. Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling. Met dynamoPROJECT kan je max. 1.500 euro krijgen voor een creatief schoolproject waarbij je met min. 1 externe culturele partner een langer actief proces aflegt op maat van de school.

advies op maat
Op zoek naar kunstenaars? Tips voor workshops? Of gewoon brainstormen over muzische projecten? Eén mailadres: dagvoorstellingen@ccha.be.

  • Geen resultaten gevonden.

    Geen voorstellingen gevonden.