cultuurcentrum Hasselt

Fietsbruggen voor de toekomst

Laurent Ney - CEO Ney&Partners
di 12 mrt 2024 - 20:00 - 21:30
di 12 mrt 2024
20:00 - 21:30
  • di 12 mrt 2024
    20:00 - 21:30
    kleine theaterzaal

Op uitnodiging van Architectuurwijzer geeft architect en burgerlijk ingenieur bouwkunde Laurent Ney vanavond een lezing over fietsbruggen voor de toekomst.  Hij is de oprichter van het ontwerpers- en ingenieursbureau Ney & Partners, dat sinds 1998 een stevige reputatie heeft opgebouwd. Ney’s aanpak wordt gekenmerkt door stabiliteitsontwerpen gebaseerd op onderzoek: optimalisatie en formfinding. Hij zoekt steevast naar eenvoudige bouwmethoden en duurzaamheid.

Ney & Partners is dé referentie op vlak van brugontwerpen. Het bureau doet zowel het architecturaal ontwerp als de engineering van zijn projecten. Tijdens zijn lezing vertelt Laurent Ney hoe zij tewerk gaan bij het ontwerp van fietsbruggen. De vraag naar fietsinfrastructuur stijgt en er zijn opvallende evoluties in zowel opdrachten als oplossingen. Het opvallendste daarbij is dat het ruimtegebruik voor het fietsverkeer groter wordt. Als ontwerper zit de uitdaging dan ook niet in het overbruggen of overspannen van een obstakel, dan wel om fietsverbindingen goed aan te sluiten in het weefsel waarin ze terecht komen. Ruimtebesparend, comfortabel en duurzaam zijn de uitgangspunten die Ney & Partners hanteert.

De vele prijzen en speciale vermeldingen bij nationale en internationale wedstrijden, getuigen van de kwaliteit van deze projecten.

onderdeel van

credits

© fietsbrug Oirschotsedijk Eindhoven, foto Paul Poels
architectuurwijzer.be/opdefiets & ney.partners