cultuurcentrum Hasselt

Diorama (4+)

Hanafubuki
za 20 apr 2024
za 20 apr 2024

Avontuurlijk verhaal in een minitheater ‘op je schoot’ (of toch bijna) 

Alles begint op een vreemde ochtend. Immers, die ochtend komt er geen ronde maar een vierkante zon op. De dieren beslissen of ze voor of tegen die ‘nieuwe zon’ zijn. En ze hebben allemaal hun zegje daarover, van de pinguïns tot de giraffen! 
 
Benieuwd? Kom dan mee op avontuur in dit kleinood, een tafeltheater dat ons vervoert met ongebreidelde fantasie (en in een spelmoment na afloop)! 
 
Hanafubuki speelt dit kleine pareltje met het publiek dicht bij hun houten minitheater. Uit hun theaterkoffer toveren ze allerlei vormen, decors, dieren en personages. Als toeschouwer maak je een fantasierijke, poëtische en visuele reis doorheen deze uitklapbare kijkkast. 
 
Diorama was al te zien op Krokusfestival 2020, waarna het verder reisde, zelfs tot in Italië. Tijd dus om dit poëtische kleinood opnieuw uit te nodigen! 

credits

creatie Hanne Holvoet, Samuel Baidoo & Sari Veroustraete / spel Sari Veroustraete, Samuel Baidoo of Lies Vandeburie / tekst Tiemen Hiemstra / met steun van De Kern, Fameus & Ultima Thule / © Mathias Theisen  
hanafubuki.be