cultuurcentrum Hasselt

Heisse Liebe

Air4Six
DE NIEUWE REEKS #5
zo 7 apr 2024 - 11.00 u
zo 7 apr 2024
11.00 u
  • zo 7 apr 2024
    11.00 u
    Clarenhofkapel

In dit programma kan je smullen van het Weense dessert Heisse Liebe, geserveerd door onder andere Johannes Brahms. De Weense liefde wordt bezongen en bespeeld. Ook Joseph Haydn passeert de revue als muzikale voorvader van grootmeester Brahms, die graag teruggreep naar de Klassieken en algauw als conservatief werd bestempeld. En wie Wenen zegt, zegt Mozart.

Air4Six kiest als begeleidingsinstrument niet voor een piano, maar voor de accordeon. Voor deze productie werkt het vocaal sextet samen met Gwen Cresens, die als topaccordeonist als geen ander weet te spelen met kleuren en stijlen. Mozart, Haydn en Brahms klonken nog nooit zo divers, kleurrijk en beweeglijk.

Ook sopraan Astrid Stockman kleurt graag buiten de lijntjes, met onder meer het project Stokman & Vos, waarbij ze met een mix van klassieke muziek naar woonzorgcentra trekt. Van titelrollen voor kinderopera’s in BOZAR tot de rol van Marzelline in een bewerking van Beethovens opera Fidelio met Walpurgis, ze doet het allemaal. Verder ken je haar wellicht ook van Vive le vélo.

onderdeel van

credits

sopraan Liesbeth Devos & Astrid Stockman / mezzosopraan Inez Carsauw / tenor Denzil Delaere  / bariton, artistieke leiding Joris Derder / bas Charles Dekeyser / © Chris Dekeyser – Monsieur
jorisderder.com / astridstockman.com