cultuurcentrum Hasselt

Lou Reed - Pass thru fire

Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Bjorn Eriksson e.a.
wo 24 jan 2024 - 20.00 u
wo 24 jan 2024
20.00 u
  • wo 24 jan 2024
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Op 27 oktober 2023 is het exact tien jaar geleden dat Lou Reed, één van de absolute iconen van de muziek, het tijdelijke voor het eeuwige wisselde. Een goede reden om de man en zijn muziek te eren. Hij wordt weleens godfather of punk genoemd, maar dat doet hem zowel op muzikaal als tekstueel vlak oneer aan.

Lewis Allan Reed, geboren op 2 maart 1942 in Brooklyn, was dé chroniqueur van de New Yorkse zelfkant. Van 1964 tot 1973 was hij was samen met John Cale het gezicht, en de voornaamste songschrijver, van The Velvet Underground. Nadien volgde een solocarrière van bijna vijf decennia die startte met het album Transformer, opgenomen met David Bowie én met daarop zijn twee grootste hits: Walk on the wild side en Perfect day. Andere klassieke albums volgden: Berlin, New York en Songs for Drella met opnieuw John Cale. 
  
Materiaal genoeg voor deze bende topmuzikanten die eerder al prachtconcerten brachten ter ere van Neil Young (CCHA, 2018) en Johnny Cash (CCHA, 2022). Met natuurlijk de hits, maar evenzeer minder bekende songs. 

credits

zang, gitaar & lapsteel Patrick Riguelle / zang & gitaar Guy Swinnen / zang, gitaar & pedal steel Bjorn Eriksson / zang & gitaar Piet De Pessemier / bas Axl Peleman / keys Jan Hautekiet / cello, viool & harp Seraphine Stragier / drums Ron Reuman 
guyswinnen.com / erikssondelcroix.com / seraphinestragier.com