cultuurcentrum Hasselt

DESPERADO

Britt Das, Lien Thys, Kato Van Ermen & Kyra Verreydt
wo 10 jan 2024 - 20.00 u - 21.10 u
wo 10 jan 2024
20.00 u - 21.10 u
  • wo 10 jan 2024
    20.00 u - 21.10 u
    Kleine theaterzaal

In DESPERADO maken we kennis met vier individuen die elkaar vonden in een gedeelde hobby en een gezamenlijke kijk op de wereld. In één grote woordenwaterval die elk mogelijk gespreksonderwerp behandelt, beschrijven ze onbewust de leegte van hun bestaan. Terwijl dat nu net hetgeen is waarover ze niet willen praten.

De tragikomische personages lijken niet te beseffen dat zij juist de belichaming zijn van alles wat ze bekritiseren in de wereld. De wereld ligt aan hun voeten en hun kansen zijn eindeloos. Maar dat beseffen ze dus zelf niet.

Ton Kas en Willem De Wolf schreven deze tekst in de jaren ‘90 voor vier mannen. Dit oermannelijk stuk wordt in een ander daglicht geplaatst door vier jonge vrouwen de mannenrollen te laten vertolken. Dat doen Britt Das, Kato Van Ermen, Kyra Verreydt en Lien Thys maar al te graag: zich in het mannelijke canon werpen en op hun beurt de zaak herinterpreteren.

DESPERADO is een sterk opgebouwd tragikomisch stuk waarbij alledaagse dingen tegenover verborgen verlangens geplaatst worden. Dit alles wordt overgoten door een heerlijk ironische saus die je sowieso met een glimlach doet buitengaan. Kom kijken naar dit jong talent dat elkaar vindt in de zoektocht naar horizon verbredend theater. 

credits

concept & spel Britt Das, Lien Thys, Kato Van Ermen & Kyra Verreydt / tekst Ton Kas & Willem De Wolf / met dank aan Steven Beersmans & Barbara Vandendriessche / © Lukas Stevens