cultuurcentrum Hasselt

Singalong

Wim Opbrouck
do 14 dec 2023 - 20.00 u - 21.30 u
do 14 dec 2023
20.00 u - 21.30 u
  • do 14 dec 2023
    20.00 u - 21.30 u
    Kleine theaterzaal

In groep zingen is een mooiere ervaring dan we soms denken. Je deelt iets intiems met een aantal willekeurige mensen, vaak vreemden, om je heen. De zenuwen worden gesust, de geest wordt opgetild. Een hormonaal samenspel van endorfine en oxytocine bant de stress en verdrijft de eenzaamheidsgevoelens. Zo wordt chemie magie en zo verbetert zingen onze levenskwaliteit. Toch?

Klopt als een bus, maar laat ons wel wezen: Wim Opbrouck heeft zulke theorieën uit de psychologie en neurologie niet nodig om te weten hoeveel deugd samen zingen kan doen.

Opbrouck tourt ook in de donkere dagen van 2023 met een voorstelling die geen naam draagt, die spontaan tot stand kwam en waaraan geen regie te pas kwam, maar die door de jaren heen een echte eindejaarstraditie werd. Zingen wordt onder zijn begeleiding een broodnodig tegengif voor moeilijke tijden.

Zoals de wind waait door de bomen, zoals het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen, zo zingt Opbrouck aan de piano, samen met ons, liledjes uit het collectieve geheugen.

credits

piano Wim Opbrouck / trompet Heiki Verdure / bas Luc Byttebier / drums Dick Vanhoegaerden / © Koen Bauters