cultuurcentrum Hasselt

BESTOOKT: Moviebrunch

De Stokers i.s.m. Cinema Zed
zo 6 nov 2022 - 11.00 u
zo 6 nov 2022
11.00 u
  • zo 6 nov 2022
    11.00 u
    De Nieuwe Zaal

Tijd voor ontbijt! En film! In samenwerking met Cinema Zed organiseert het jongerencollectief van CCHA, de Stokers, een moviebrunch om de tweede dag van het BESTOOKT festival goed te starten. Schuif jij aan?

Op het menu: heerlijk ontbijt van De Refter (11 u)

Op het scherm: CLOSE van Lukas Dhont (12 u)

KOOP HIER JE TICKETS VOOR FILM EN ONTBIJT

Kom je liever enkel naar de film?

KOOP HIER JE TICKETS

De dertienjarige Leo en Remi zijn twee handen op één buik. Ze kennen elkaar al hun hele leven en zijn beste vrienden. Maar hun intense vriendschap wordt abrupt verstoord wanneer een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Leo probeert te begrijpen wat er gebeurd is en zoekt vol vragen toenadering tot Sophie, Remi’s moeder.

Een staande ovatie van meer dan tien minuten; dat is wat Close, de tweede langspeler van Lukas Dhont (Girl), bij zijn première in Cannes mocht ontvangen. Een opluchting, want een opvolger presenteren na een debuut dat overal bejubeld en bekroond werd, is geen evidentie. Maar Close is een waardige opvolger en bevestigt het talent van Dhont als regisseur van bijzondere, diepmenselijke verhalen. Een delicate, warme en ontroerende film over vriendschap en verantwoordelijkheid, met een sterke beeldtaal en ijzersterke cast. Close wordt ongetwijfeld opnieuw een prijzenbeest: in Cannes kreeg de film alvast de Grand prix en op Sydney Film Festival de Prijs voor Beste Film.

Tickets beschikbaar vanaf woensdag 19 oktober

credits