cultuurcentrum Hasselt
Archief Houben

CCHA omkaderd

Al 50 jaar een levendig modernistisch gebouw
zo 11 sep 2022 - zo 28 mei 2023
zo 11 sep 2022
-
zo 28 mei 2023
  • zo 11 sep 2022
    -
    zo 28 mei 2023
    kleine exporuimte

FESTIFIFTY focust uiteraard ook op het CCHA-gebouw. Deze expo zet niet alleen de bijzondere architectuur van Isia Isgour in de kijker, maar ook het opdrachtgeverschap van de stad Hasselt. Een mooie combinatie van tijdloze architectuur, menselijke visie en enthousiasme.

Isia Isgour ontwierp een functioneel gebouw in een eenvoudige structuur van beton, staal en glas. Na zijn onverwachte overlijden hebben architecten Louis Peeters en Etienne Vreven dit project met verve verder opgevolgd. Brieven tussen burgemeester Paul Meyers en aannemer Gerard Houben nemen je mee op het elan van toen en vormen op zichzelf al een stukje erfgoed!

LEES MEER

De expo opende op zondag 11 september 2022, tijdens Open Monumentendag. 

openingsuren: di t/m za van 13 tot 17 u

Architectuurwijzer is een kritische architectuurcultuurorganisatie die wil bijdragen aan meer kwalitatieve architectuur in Vlaanderen door een jaarlijks programma aan lezingen, debatten en studiebezoeken, een ruime databank aan inspirerende projecten en een erkende expertise in nieuwe woonvormen.

CCHA en Architectuurwijzer werken vanaf het najaar 2022 structureel samen. In de kleine foyer krijgt AW de ruimte om architectuur in de kijker te plaatsen via expo’s en lezingen.

 

onderdeel van

credits

curator VOET architectuur / scenografie York Bing Oh & Malgorzata Maria Olchowska / grafisch ontwerp Jean-Michel Meyers / met medewerking van Scale Collective & Laura Lievevrouw / © Archief Houben
architectuurwijzer.be